Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε θερμοκρασίες από -40 έως 240 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη και προορίζονται για πολλές διαφορετικές παρασκευές, όπως κέικ, μάφινς και μπράουνις.

Κατά κανόνα είναι αντικολλητικά, ωστόσο για μεγαλύτερη σιγουριά θα ήταν καλό να τα περνάς με λίγο βούτυρο ή λάδι πριν ρίξεις πάνω τους το μίγμα ζύμης.

Το μειονέκτημά τους είναι ότι καθώς είναι πολύ εύκαμπτα, χάνουν εύκολα το σχήμα τους καθώς τα γεμίζεις με τη ζύμη, ιδιαίτερα οι φόρμες μεγάλου μεγέθους. Για αυτό, πριν γεμίσεις τη φόρμα τοποθέτησέ την πρώτα μέσα σε ένα ταψάκι για να διατηρήσει το σχήμα της.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιείς τα σκεύη σιλικόνης για ατομικές φόρμες, αφού είναι πιο σταθερές και δεν χάνουν το σχήμα τους.

Ακόμα, να θυμάσαι ότι στα σκεύη σιλικόνης το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα από ό,τι στα μεταλλικά.

Μετά το τέλος του ψησίματος, περίμενε για 5-10 λεπτά και ξεφόρμαρε τραβώντας το καλούπι προς τα πάνω.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα σκεύη σιλικόνης έχουν περίπου 5 χρόνια ζωής και μετά πρέπει να αντικαθίστανται.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !