Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Tips

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε θερμοκρασίες από -40 έως 240 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη και προορίζονται για πολλές διαφορετικές παρασκευές, όπως κέικ, μάφινς και μπράουνις.

Κατά κανόνα είναι αντικολλητικά, ωστόσο για μεγαλύτερη σιγουριά θα ήταν καλό να τα περνάς με λίγο βούτυρο ή λάδι πριν ρίξεις πάνω τους το μίγμα ζύμης.

Το μειονέκτημά τους είναι ότι καθώς είναι πολύ εύκαμπτα, χάνουν εύκολα το σχήμα τους καθώς τα γεμίζεις με τη ζύμη, ιδιαίτερα οι φόρμες μεγάλου μεγέθους. Για αυτό, πριν γεμίσεις τη φόρμα τοποθέτησέ την πρώτα μέσα σε ένα ταψάκι για να διατηρήσει το σχήμα της.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιείς τα σκεύη σιλικόνης για ατομικές φόρμες, αφού είναι πιο σταθερές και δεν χάνουν το σχήμα τους.

Ακόμα, να θυμάσαι ότι στα σκεύη σιλικόνης το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα από ό,τι στα μεταλλικά.

Μετά το τέλος του ψησίματος, περίμενε για 5-10 λεπτά και ξεφόρμαρε τραβώντας το καλούπι προς τα πάνω.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα σκεύη σιλικόνης έχουν περίπου 5 χρόνια ζωής και μετά πρέπει να αντικαθίστανται.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !