Αυθεντική Λαδόπιτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων…

Τελευταία εκτιμάται πολύ και από τους vegan και vegetarian.

Η αυθεντική συνταγή δική σας από τον Άρη Πανταζή, του περίφημου ζαχαροπλαστείου Σπιτικό.

Σύντομα θα γίνει και ΠΟΠ… stay tuned

Aυθεντική Λαδόπιτα 

Από τον Άρη Πανταζή, ζαχαροπλαστείο Σπιτικό, Πρέβεζα

Υλικά

850γρ καλαμποκέλαιο

1200 ml νερό

655γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

650γρ ζάχαρη κρυσταλλική

655γρ σιμιγδάλι

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

15 αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σιμιγδάλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα δυνατά μέχρι να γίνει κουρκούτι.

Το καίμε ανακατεύοντας το μέσα στην κατσαρόλα.

Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και  στρώνουμε την επιφάνειά του με σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Χαράσσουμε σε κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο από ένα αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 60 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !