Αυθεντική Λαδόπιτα

Tips

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων…

Τελευταία εκτιμάται πολύ και από τους vegan και vegetarian.

Η αυθεντική συνταγή δική σας από τον Άρη Πανταζή, του περίφημου ζαχαροπλαστείου Σπιτικό.

Σύντομα θα γίνει και ΠΟΠ… stay tuned

Aυθεντική Λαδόπιτα 

Από τον Άρη Πανταζή, ζαχαροπλαστείο Σπιτικό, Πρέβεζα

Υλικά

850γρ καλαμποκέλαιο

1200 ml νερό

655γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

650γρ ζάχαρη κρυσταλλική

655γρ σιμιγδάλι

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

15 αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σιμιγδάλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα δυνατά μέχρι να γίνει κουρκούτι.

Το καίμε ανακατεύοντας το μέσα στην κατσαρόλα.

Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και  στρώνουμε την επιφάνειά του με σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Χαράσσουμε σε κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο από ένα αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 60 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !