Πώς να αντιμετωπίσετε το Μπούκωμα της Μύτης στο Μωρό

Tips

Το μπούκωμα της μύτης είναι ενοχλητικό τόσο για το ίδιο το μωρό όσο και για τους γονείς του, που θέλουν να το ανακουφίσουν. Το μικρό μέγεθος της μύτης του βρέφους αλλά και η αδυναμία τους να τη φυσήξουν καθιστά την απομάκρυνση της βλέννας από τη μύτη αδύνατη. Ενώ η συμβουλή ενός γιατρού είναι πάντα η καλύτερη λύση, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι για να βοηθήσετε το μωρό σας να αναπνεύσει καλύτερα.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές και τεχνικές για το πώς να αντιμετωπίσετε το μπούκωμα της μύτης στο μωρό σας:

Χρησιμοποιήστε φυσικές λύσεις

Το απλό αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση της βλέννας στη μύτη του μωρού σας και μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση φυσικών διαλυμάτων (από το φαρμακείο) τα οποία εφαρμόζονται με ειδική συσκευή είτε με τη χρήση ειδικών σπρέι. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για να σας προτείνει την κατάλληλη λύση για την ηλικία του μωρού σας.

Χρησιμοποιήστε ατμό

Ένας ατμοποιητής ή ένα ζεστό μπανάκι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του μπουκώματος του μωρού.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή απορρόφησης της περίσσιας βλέννας

Οι βρεφικές συσκευές απορρόφησης της ρινικής βλέννας είναι διαθέσιμες στα φαρμακεία και μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεσή της από τη μύτη του μωρού. Χρησιμοποιήστε τις με προσοχή για να μην τραυματίσετε το μωρό.

Επιλέξτε τη σωστή θέση για ύπνο

Εάν το μωρό σας ταλαιπωρείται από μπούκωμα της μύτης, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κατάλληλη θέση ύπνου που να βοηθά στην ελεύθερη αναπνοή του. Μια ελαφρώς κεκλιμένη θέση με το κεφάλι λίγο πιο ψηλά από τα πόδια μπορεί να βοηθήσει.

Υγρασία δωματίου

Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στο περιβάλλον όπου κοιμάται το μωρό καθώς η ξηρή ατμόσφαιρα εμποδίζει την αποσυμφόρηση της μύτης του μωρού και δυσκολεύει την αναπνοή του.

Αποφύγετε τον καπνό

Ο καπνός του τσιγάρου επιδεινώνει το μπούκωμα της μύτης του μωρού και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα αναπνοής. Αποφύγετε εντελώς τον καπνό του τσιγάρου στο περιβάλλον του μωρού.

Χρησιμοποιήστε απαλές μεθόδους καθαρισμού της μύτης

Χρησιμοποιήστε απαλά μαντηλάκια για τον καθαρισμό της μύτης του μωρού σας και αποφύγετε την υπερβολική πίεση για να μην το ερεθίσετε.

Επισκεφθείτε τον γιατρό

Εάν το μπούκωμα της μύτης του μωρού δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας. Ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης ή ακόμα και φαρμακευτική αγωγή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !