Μπορεί η τάση των τελευταίων χρόνων να είναι να παραγγέλνουμε φρέντο καπουτσίνο ή φρέντο εσπρέσσο αλλά μην ξεχνάμε ότι και ο φραπέ κατέχει ακόμα σημαντική θέση στην καρδιά των Ελλήνων !
Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε τον τέλειο φραπέ!
Υλικά
- 1- 3 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
- 1-3 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο καφέ βάζεις ίση ποσότητα ζάχαρης και καφέ)
- κρύο νερό
- παγάκια
- γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ) προαιρετικά
Θα χρειαστείς επίσης ένα μιξεράκι χειρός ή αν δεν έχεις ένα σέικερ
Οδηγίες
- Σε ένα ψηλό ποτήρι, βάζεις μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ, μία κουταλιά ζάχαρη και ελάχιστο νερό.
- Το ανακατεύεις με το μιξεράκι μέχρι να γίνει αφρός.
- Προσθέτεις παγάκια, κρύο νερό και όσο γάλα επιθυμείς.
- Σερβίρεις με καλαμάκι.
Αν δεν διαθέτεις μιξεράκι, βάζεις στο σέικερ τον καφέ, τη ζάχαρη, λίγο νερό και παγάκια και χτυπάς δυνατά για τουλάχιστον 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτεις το νερό και το γάλα.