Πώς να μιλήσετε στην κόρη σας για την πρώτη της περίοδο

Tips

Η συζήτηση με την κόρη σας για την πρώτη της περίοδο είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνετε καθώς μεγαλώνει και μπαίνει στην εφηβεία. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που θα λάβει από εσάς θα τη βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα το σώμα της αλλά και θα την προστατέψει από λανθασμένες πληροφορίες που ενδέχεται να την φοβίσουν και να της δημιουργήσουν μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να προσεγγίσετε αυτή τη συζήτηση:

Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο

Βρείτε ένα ήσυχο, άνετο μέρος και χρόνο, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε ανοιχτά και ήρεμα.

Κάντε τη συζήτηση κατανοητή

Ξεκινήστε με τα βασικά της αναπαραγωγικής υγείας και εξηγήστε τι είναι η περίοδος και γιατί συμβαίνει, χρησιμοποιώντας απλές και κατανοητές εκφράσεις.

Δείξτε υπομονή και κατανόηση

Είναι πιθανό να έχει απορίες ή ανησυχίες. Ακούστε την προσεκτικά και δώστε της τον χρόνο να εκφραστεί.

Παρέχετε πρακτικές συμβουλές

Μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τα είδη υγιεινής που είναι διαθέσιμα, όπως σερβιέτες, και πώς να τα χρησιμοποιήσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πρακτική επίδειξη ή να της παρέχετε εκπαιδευτικό υλικό.

Βοηθήστε την να νιώσει ασφαλής

Ενθαρρύνετε την κόρη σας να μοιράζεται τις ανησυχίες και τα συναισθήματά της μαζί σας. Διαβεβαιώστε την ότι οι αλλαγές που βιώνει είναι φυσικές και ότι είστε εκεί για να την υποστηρίξετε.

Προτείνετε αξιόπιστους πόρους ενημέρωσης

Μπορείτε να προτείνετε βιβλία, ιστοσελίδες ή άλλους πόρους που παρέχουν πληροφορίες για την εφηβεία και την αναπαραγωγική υγεία, για να μπορέσει να ενημερωθεί περαιτέρω στο δικό της ρυθμό.

Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία της

Δείξτε της πώς να παρακολουθεί τον κύκλο της και να διαχειρίζεται την υγιεινή της, προάγοντας έτσι την αίσθηση της ανεξαρτησίας και της εμπιστοσύνης στον εαυτό της.

Η συζήτηση αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να ενισχύσετε τη σχέση σας με την κόρη σας, δείχνοντας ότι είστε ένας αξιόπιστος ενήλικας στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί για στήριξη και καθοδήγηση καθώς μεγαλώνει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !