Τips για να Απαλλαγείτε από τα Σημάδια Ιδρώτα στα Ρούχα

Tips

Τα σημάδια ιδρώτα στα ρούχα μπορούν να γίνουν πηγή αμηχανίας αλλά και αιτία απόσυρσης αγαπημένων κομματιών από την γκαρνταρόμπα σας. Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Ακολουθούν κάποιες πρακτικές συμβουλές για να εξαλείψετε τα σημάδια ιδρώτα από τα ρούχα σας.

Χρησιμοποιήστε Λευκό Ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι ένα φυσικό απορρυπαντικό που μπορεί να απαλλάξει τα ρούχα από δυσάρεστες οσμές και σημάδια. Ανακατέψτε ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού και εφαρμόστε το διάλυμα απευθείας στα σημάδια πριν το πλύσιμο.

Εφαρμόστε Αλάτι

Το αλάτι είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής για φρέσκα σημάδια ιδρώτα. Διαλύστε τέσσερα κουτάλια της σούπας αλατιού σε ένα λίτρο ζεστού νερού και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να τρίψετε απαλά την περιοχή.

Χρησιμοποιήστε Οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ιδανικό για την αφαίρεση κίτρινων σημαδιών ιδρώτα σε λευκά υφάσματα. Ανακατέψτε δύο μέρη οξυζενέ με ένα μέρος νερού και εφαρμόστε το διάλυμα στο σημείο, αφήνοντάς το να δράσει για μια ώρα πριν το πλύσιμο.

Προπλύνετε με Κρύο Νερό

Πάντα να προπλένετε τα ρούχα με σημάδια ιδρώτα σε κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να παγιώσει τα σημάδια, καθιστώντας τα δυσκολότερο να αφαιρεθούν.

Χρησιμοποιήστε Απορρυπαντικό με Ένζυμα

Τα απορρυπαντικά με ένζυμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αφαίρεση πρωτεϊνικών λεκέδων όπως ο ιδρώτας. Αναζητήστε απορρυπαντικά που αναφέρουν την παρουσία ενζύμων στα συστατικά τους.

Αποφύγετε τη Χλωρίνη

Η χλωρίνη μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια ιδρώτα σε ορισμένα υφάσματα. Αποφύγετε τη χρήση της σε ρούχα που έχουν σημάδια ιδρώτα.

Στεγνώστε στον Αέρα

Αφού πλύνετε τα ρούχα, αποφύγετε τη χρήση στεγνωτηρίου καθώς η θερμότητα μπορεί να παγιώσει τυχόν υπολείμματα σημαδιών. Αντ’ αυτού, αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !