Πώς να ψήσουμε τα κάστανα

Tips

Τα κάστανα είναι στην εποχή τους από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι ιδανικό σνακ για τις κρύες βραδιές του χειμώνα, ιδιαίτερα αν τα ψήνουμε στο τζάκι. Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν μεταξύ άλλων βιταμίνες Β1, Β2 και C.

Πώς όμως μπορούμε να τα ψήσουμε;

Ψήσιμο στον φούρνο

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κάστανα.

Στη συνέχεια, χαράζουμε στην πλατιά πλευρά του κάθε κάστανου έναν σταυρό.

Βάζουμε τα κάστανα σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση.

Ρίχνουμε στο ταψί ελάχιστο νερό για να μην αφυδατωθούν.

Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Ψήσιμο στο τζάκι

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κάστανα.

Στη συνέχεια, χαράζουμε στην πλατιά πλευρά του κάθε κάστανου έναν σταυρό.

Αφού το τζάκι μας έχει ανάψει για αρκετή ώρα και έχει δημιουργηθεί στάχτη και κάρβουνο, τραβάμε λίγα κάρβουνα στην άκρη και τοποθετούμε πάνω μια βάση που θα κρατάει τη σχάρα μας σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από αυτά.

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, προσέχοντας πάντα να μην τα κάψουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !