Το avocado είναι ένα φρούτο χαμαιλέοντας. Και τί δεν μπορούμε να το κάνουμε! Τρώγεται σκέτο, κομμένο σε σαλάτα, αλεσμένο σε smοothie, λιωμένο σαν ντιπ ενώ χρησιμοποιείται και σαν υλικό για σάντουιτς και τοστ.
Εμείς προτείνουμε ένα πολύ λαχταριστό και θρεπτικό τοστ για κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά
3 φέτες ψωμί για τοστ
μισό αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Μερικά φυλλαράκια ρόκας
Μαγιονέζα
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε δύο τριγωνάκια.
Ψήνουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.
Παίρνουμε ένα τριγωνάκι και στρώνουμε πάνω του με τη σειρά λίγη μαγιονέζα, μια φετούλα αβοκάντο, μια φέτα ντομάτας , 2-3 φυλλαράκια ρόκας και πάλι λίγη μαγιονέζα. Καλύπτουμε με ένα τριγωνάκι ψωμιού και συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υλικά με την ίδια σειρά όπως στην προηγούμενη στρώση. Κλείνουμε με το τρίτο ψωμάκι και στερεώνουμε τις στρώσεις μας με οδοντογλυφίδα.
Αν θέλουμε να κάνουμε το τοστ μας πιο χορταστικό και πλούσιο, μπορούμε να προσθέσουμε βραστό αυγό ή γαλοπούλα ή καπνιστό σολομό.