Τα τηγανιτά αυγά θέλουν τον τρόπο τους

Tips

Μπορεί τα τηγανιτά αυγά να είναι το πιο εύκολο φαγητό, μπορεί να είναι το πρώτο που σκέφτεται κανείς να μαγειρέψει όταν δεν διαθέτει ούτε υλικά ούτε χρόνο, όμως θέλουν και αυτά τον τρόπο τους για να γίνουν όπως τα θέλουμε. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας απέτυχε στο να τα φτιάξει  όπως «πρέπει».

Ας δούμε λοιπόν πώς θα τα πετυχαίνουμε κάθε, μα κάθε φορά!

Αρχικά να τονίσουμε ότι τα φρέσκα αυγά είναι καλύτερα γιατί δεν απλώνουν στο τηγάνι και τηγανίζονται πιο ομοιόμορφα.

Επίσης, αν υπάρχει η δυνατότητα είναι καλό να έχουμε βγάλει τα αυγά από το ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει.
  • Σπάμε το αυγό ένα ένα σε ένα βοηθητικό πιατάκι ώστε να σιγουρευόμαστε κάθε φορά ότι δεν έχει ξεφύγει κάποιο τσόφλι.
  • Μόλις το λάδι κάψει αρκετά, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και τοποθετούμε τα αυγά μας ένα ένα.
  • Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για μισό περίπου λεπτό χωρίς να τα κουνάμε και στη συνέχεια αρχίζουμε να γέρνουμε με ελαφριές κινήσεις το τηγάνι για να μετακινηθεί το λάδι προς την πάνω πλευρά τους.
  • Τα αυγά μας είναι έτοιμα όταν όλο το ασπράδι έχει γίνει λευκό και συμπαγές και το περίγραμμα τραγανό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !