Πώς να καθαρίσω τον καμένο πάτο της κατσαρόλας;

Tips

Οι κατσαρόλες μας συχνά μαυρίζουν αποκάτω, κυρίως λόγω της επαφής τους με καμένα λίπη. Βέβαια πολλές φορές μαυρίζει και ο εσωτερικός τους πάτος, αν έχουμε την ατυχία να ξεχάσουμε το φαγητό παραπάνω, να μας καεί και να κολλήσει. Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις και θα τις δούμε παρακάτω.

Καθαρισμός εξωτερικού πάτου κατσαρόλας

Παίρνουμε μια μεγάλη μεταλλική λεκάνη και τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με καυτό σαπουνόνερο. Αν δεν έχουμε μεταλλική λεκάνη χρησιμοποιούμε τον νεροχύτη μας. Βάζουμε την κατσαρόλα μέσα όρθια ώστε ο πάτος να είναι βυθισμένος στο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, σκουπίζουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε πάνω της μαγειρική σόδα και ξύδι. Μόλις σταματήσει να αφρίζει ξεκινάμε να τρίβουμε με ένα συρματάκι. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε το τελευταίο βήμα.

Καθαρισμός εσωτερικού πάτου κατσαρόλας

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε λίγο υγρό πιάτων και την τοποθετούμε στη φωτιά.  Μόλις το νερό πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το πρωί τρίβουμε καλά να φύγουν οι πιο χοντρές βρωμιές και συνεχίζουμε τη διαδικασία, όπως και για τον εξωτερικό πάτο, με σόδα και ξύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !