Πώς θα κρατήσεις ζεστά τα χέρια και τα πόδια σου στο σπίτι

Tips

Όταν τα πόδια και τα χέρια μας είναι ζεστά νιώθουμε πως και το κορμί μας είναι ζεστό. Αν από την άλλη τα άκρα μας είναι παγωμένα, έχουμε την αίσθηση πως δεν μπορούμε να ζεσταθούμε  γενικότερα.

Τί μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε αυτή την ευχάριστη αίσθηση όλο τον χειμώνα;

Αρχικά πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση κάποιου θέματος με το κυκλοφορικό ή το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. Αν ο γιατρός μας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι φυσιολογικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω tips για να ανακουφιστούμε από τα παγωμένα άκρα.

Μασάζ με αιθέρια έλαια 

Το μασάζ είναι ο απλούστερος θεραπευτικός τρόπος για να επαναφέρεις τη ζεστασιά στα πόδια και στις παλάμες σου. Το τρίψιμο των ποδιών και της παλάμης διεγείρει τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου αυξάνει την παροχή οξυγόνου.

Λουτρό με άλατα μπάνιου

Μπορείς μια φορά την ημέρα να μουλιάζεις τα πόδια και τις παλάμες σε ζεστό νερό με άλατα. Η θερμότητα του νερού θα δώσει στα άκρα σου το θερμαντικό αποτέλεσμα και τα άλατα θα χαλαρώσουν του μύες σου.

Διατροφή πλούσια σε σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες αναιμίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κρύα χέρια και πόδια. Για να καταπολεμήσεις την αναιμία, ένταξε στην καθημερινή σου διατροφή τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως κόκκινο κρέας, σπανάκι, φακές, αποξηραμένα βερίκοκα, ελιές και παντζάρια.

Περπάτημα

Το περπάτημα βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Για αυτό και αν το εντάξεις στην καθημερινότητά σου θα δεις βελτίωση στο πρόβλημα των παγωμένων άκρων.

Κάλτσες και παντόφλες κατασκευασμένες από μαλλί

Οι μάλλινες κάλτσες και παντόφλες λειτουργούν ως κακοί αγωγοί του εξωτερικού αέρα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν τη θερμότητα του σώματος και να μην την αφήνουν να φύγει προς τα έξω. Έτσι τα πόδια ζεσταίνονται χωρίς μάλιστα να ιδρώνουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !