Λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο λούσιμο

Tips

Υπάρχουν μερικά λάθη που μπορεί να μην έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάνεις κατά το λούσιμο και ενδέχεται να οδηγήσουν σε αφυδάτωση των μαλλιών, σπάσιμο τα τρίχας ή ακόμα και μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής. Υπάρχουν ωστόσο μερικά κόλπα που μπορούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού και να σε βοηθήσουν να δώσεις στα μαλλιά σου την εμφάνιση που τους αξίζει.

Λούζεσαι πιο συχνά από το κανονικό

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να βλάψει τόσο τα μαλλιά όσο και το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Το φυσικό λάδι που παράγει το δέρμα είναι απαραίτητο για υγιή μαλλιά, καθώς τα διατηρεί ενυδατωμένα και τα προστατεύει από τη φθορά.

Δεν βρέχεις καλά τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο

Το σχολαστικό ξέβγαλμα των μαλλιών για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν την εφαρμογή του σαμπουάν βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων από προϊόντα styling, σκόνη και άλλους ρύπους. Επιπρόσθετα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να τα λούσεις πιο αποτελεσματικά. Εάν τα μαλλιά σας είναι καλά βρεγμένα, με μικρότερη ποσότητα σαμπουάν θα γίνει καλύτερος αφρός.

Τρίβεις πολύ δυνατά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά

Το έντονο τρίψιμο με τη βοήθεια των νυχιών μπορεί να τραυματίσει το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας εκδορές και ενδεχόμενες μολύνσεις. Το έντονο τρίψιμο των μαλλιών από την άλλη μπορεί να προκαλέσει σπασίματα και μπέρδεμα. Είναι λοιπόν προτιμότερο να κάνεις απαλό μασάζ με τα δάχτυλα.

Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό μπορεί να κάνει τις τρίχες να σπάσουν εύκολα και να αποδυναμώσει τις ρίζες. Απεναντίας το  χλιαρό νερό βοηθά να ανοίξουν οι φολίδες των τριχών με αποτέλεσμα τα μαλλιά να απορροφούν καλύτερα τα θρεπτικά στοιχεία του σαμπουάν και τα ενυδατικά συστατικά του conditioner.

Απλώνεις conditioner και στο τριχωτό της κεφαλής

Η εφαρμογή του conditioner στο τριχωτό της κεφαλής θα κάνει τις ρίζες πιο λιπαρές και θα φράξει τους θύλακες επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Μόνο τα μαλλιά και κυρίως οι άκρες τους έχουν ανάγκη το conditioner.

Τρίβεις τα μαλλιά σε πετσέτα ή τα βουρτσίζεις βρεγμένα

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι στην πιο ευάλωτη κατάστασή τους. Το τρίψιμο των μαλλιών με πετσέτα και το βούρτσισμα όσον είναι βρεγμένα μπορεί να τα βλάψουν ανεπανόρθωτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !