Ζεστό τσάι με κανέλλα, γαρύφαλλο και αστεροειδή γλυκάνισο

Tips

Το ζεστό τσάι αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για πολλούς από εμάς. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών του χειμώνα, ένα φλιτζάνι τσάι εκτός από απολαυστικό είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο.

Για να του δώσουμε ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση χρησιμοποιούμε ταιριαστά αρωματικά, όπως κανέλλα, γαρύφαλλο και αστεροειδή γλυκάνισο, όλα μαζί ή το καθένα ξεχωριστά. Μια φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι και μια κουταλιά μέλι θα απογειώσουν το αποτέλεσμα σε κάθε επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι η κανέλλα βοηθά στην πέψη, ο γλυκάνισος βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και το γαρύφαλλο έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Τί θα χρειαστoύμε για 4 φλιτζάνια

1 λίτρο βραστό νερό

4 φακελάκια μαύρο τσάι σκέτο ή με άρωμα μήλο

2 ξυλάκια κανέλλας

2 καρφάκια γαρύφαλλο

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

Προετοιμασία

Ρίχνουμε το βραστό νερό σε μια κανάτα και προσθέτουμε τα φακελάκια με το τσάι. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά και τα αποσύρουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 λεπτά να δώσουν τα αρώματά τους.

Σερβίρουμε σε κούπες και απολαμβάνουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !