Το κοτόπουλο και το κουνέλι είναι ευαίσθητα κρέατα και πολλές φορές ενώ βρίσκονται σε άριστη κατάσταση βγάζουν μια ιδιαίτερη οσμή που δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη. Τί μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε;
Υπάρχουν 5 δοκιμασμένοι και σίγουροι τρόποι για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες οσμές από το κοτόπουλο και το κουνέλι.
- Πριν το ψήσουμε το αλείφουμε με χυμό πορτοκαλιού
- Τοποθετούμε στην κοιλιά του φέτες λεμονιού και αρωματικά της αρεσκείας μας, όπως φασκόμηλο και το ψήνουμε στον φούρνο.
- Πλένουμε το κοτόπουλο ή το κουνέλι μέσα έξω με ξύδι, το ξεπλένουμε καλά με νερό και ύστερα το μαγειρεύουμε.
- Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο ή το κουνέλι με λεμόνι και χοντρό αλάτι και στη συνέχεια το μαγειρεύουμε.
- Για μαγείρεμα στην κατσαρόλα, σβήνουμε με κρασί και καρυκεύουμε το κοτόπουλο ή το κουνέλι με έντονα αρωματικά, όπως κανέλλα, σκόρδο σε σκόνη και μοσχοπίπερο.