Ζουμερά και μαλακά μπιφτέκια φούρνου

Tips

Αν αποφεύγεις να φτιάξεις μπιφτέκια γιατί δεν σου βγαίνουν μαλακά και αφράτα, εμείς θα σου δώσουμε μια συνταγή που αν τη δοκιμάσεις θα θέλεις να την κάνεις συνέχεια.

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς πολύ λίπος

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

1 κρεμμύδι αλεσμένο

½ κούπας ελαιόλαδο

½ κούπας γάλα φρέσκο

2 κουταλάκια αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά : Αρωματικά όπως ρίγανη, ψιλοκομμένος μαϊντανός, δυόσμος

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα έτσι ώστε τα υλικά να αναμιχθούν ομοιόμορφα.

Η ζύμη που θα προκύψει πρέπει να είναι κάπως αραιή και να κολλάει λίγο στα χέρια.

Αν είναι περισσότερο αραιή προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ενώ αν είναι σφιχτή προσθέτουμε γάλα και ζυμώνουμε ξανά.

Σκεπάζουμε τον κιμά πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε την λεκάνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα των μυρωδικών.

Αποσύρουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !