Ψαρομακαρονάδα

Tips

Μια μακαρονάδα λαχταριστή με φρέσκο ψάρι ή φιλετάκια ψαριού. Μια γιορτινή γευστική δημιουργία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και είναι το αστέρι της θαλασσινής κουζίνας.

Χρόνος παρασκευής  25 λεπτά / Εύκολο

Ψαρομακαρονάδα

Από το απίθανο εστιατόριο Λαδόκολλα, Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά  για 4 άτομα

1 κιλό ψάρι ημέρας (οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας – τσιπούρα, λαβράκι, στείρα κ.α.), καθαρισμένο σε φιλετάκια ή ολόκληρο που καθαρίζεται επιτόπου

500 γρ.  σπαγγέτι ή λιγκουίνι

300 γρ. ντομάτα, κομμένη καρέ

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο

½ ματσάκι βασιλικό

½ ματσάκι μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο, που  έχουμε σπάσει με το μαχαίρι, και προσθέτουμε την ντομάτα ,

Μόλις μελώσει η ντομάτα, προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τον ζωμό, που θα χρησιμοποιήσουμε για τα ζυμαρικά.

Μόλις βράσει ο ζωμός, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αφαιρούμε 1-2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος χρόνος, που αναγράφετε στο πακέτο.

Αφαιρούμε τα φιλετάκια ψαριού από το τηγάνι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι για να απορροφήσει αρώματα και λίπη από το ψάρι.

Σταδιακά προσθέτουμε περίπου μισό ποτήρι από τον ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέχρι να χυλώσουν.

Τέλος σερβίρουμε τα ζυμαρικά και τοποθετούμε το ψάρι πάνω από τα ζυμαρικά.

Τελειώνουμε το σερβίρισμα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

Μικρά μυστικά

Εάν το ψάρι είναι μεγάλο το ψήνουμε ξεχωριστά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !