Ραντό

Tips

Mια γευστική δημιουργία της κουζίνας της Τήνου, του χθες.

Από τις αυθεντικές γεύσεις της κουζίνας povera, που αναβιώνει δια χειρός Κώστα και Αντώνη Αλβέρτη, της απίθανης ταβέρνας Απόδραση, στη Στενή της Τήνου.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολη

Ραντό

Από τον Αντώνη Αλβέρτη, chef στην ταβέρνα Απόδραση, Στενή Τήνου

Υλικά για 4 άτομα 

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

100 γρ. βούτυρο εκλεκτό

500 ml νερό εμφιαλωμένο

100 ml γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο

4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μισή ποσότητα του νερού, το βούτυρο και το αλεύρι και σιγοβράζουμε.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Ενώ το μείγμα ζεσταίνεται και εμείς το ανακατεύουμε αρχίζει να παίρνει τη μορφή χυλού.

Όσο πήζει προσθέτουμε αλάτι, και τα υπόλοιπα υγρά, το γάλα και το νερό, όσο χρειάζεται για να πάρει το ραντό μια βελούδινη μορφή σούπας.

Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε κυβάκια και τις βάζουμε σε τηγάνι και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύουμε το ψωμί μέχρι να φρυγανιστεί.

Σερβίρουμε βάζοντας τη σούπα σε μπολάκια και από πάνω ρίχνουμε τα φρυγανισμένα κομματάκια ψωμιού.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !