Ένα ρυζόγαλο που γράφει δυνατά στη γεύση μας. Το ανθόνερο και το αιθέριο έλαιο γιασεμιού χαρίζουν μια απίθανη γεύση και ένα πολύ διακριτικό άρωμα.
Αν θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε και την ποσότητα της ζάχαρης ακόμα περισσότερο. Η επιλογή δική σας.
Το ρυζόγαλο μπορεί να προσφερθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο
Ρυζόγαλο με πινελιές ανθόνερου και γιασεμί
Από το απίθανο ξενοδοχείο Nefeli, Xώρα Σκύρου
Υλικά για 4 άτομα
5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή και λιγότερο
2 κ.σ. κορν φλαουρ
2 βανίλιες
1 κ.σ. ανθόνερο
½ κ.γ. αιθέριο έλαιο γιασεμί
2 φλιτζάνια νερό
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε το ρύζι με το νερό περίπου για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και προσθέτουμε τα 4 φλιτζάνια γάλα σιγοβράζοντας και ανακατεύοντας.
Στο 1 φλιτζάνι γάλα, που έχει απομείνει διαλύουμε ανακατεύοντας με το σύρμα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος του φλιτζανιού και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, συνεχώς σε χαμηλή φωτιά να μην «πιάσει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσεις.
Προσθέτουμε το ανθόνερο και το αιθέριο έλαιο γιασεμί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε τα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσουν.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο με κανέλα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με 1 ανθάκι γιασεμί και 1 ξυλάκι κανέλας.