Μια γεύση που απογειώνει … με νοστιμιά και ότι καλύτερο για βούτες με φρέσκο ψωμάκι. Η απόλυτη ισορροπία της κουζίνας povera από την Κωνσταντίνα Ψαρομηλίγκου.
Αξίζει να δοκιμάσετε την κουζίνα της Κωνσταντίνας, ατενίζοντας όλο τον κόλπο της Αγκάλης, στη Φολέγανδρο.
Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη, αλλά ήταν τυχαίο.
Μια άξια πρέσβης της Κυκλαδίτικης Κουζίνας που αγαπάμε και δημιουργεί δυνατές αναμνήσεις
Χρόνος Παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολο
Μελιτζάνες κοκκινιστές με φέτα
Από την Κωνσταντίνα Ψαρομηλίγκου, ταβέρνα Ψαρομήλιγκας, Αγκάλη Φολεγάνδρου
Υλικά για 4 άτομα
Για τις μελιτζάνες
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. τυρί φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν λίγο.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε τα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με μπόλικη φέτα, σπασμένη με τα δάχτυλα.
Σερβίρουμε.
Mικρά μυστικά
Αν δεν βάλουμε τυρί φέτα είναι αγαπημένο πιάτο και για τους vegan, αλλά και νηστίσιμο.