Κεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Tips

Μια νοστιμιά της Ελληνικής κουζίνας, μια δημιουργία comfort food που αρέσει πολύ. Γίνεται εύκολα και συνδυάζεται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ζυμαρικά και ρύζι.

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά και η οικογένειά σας θα ενθουσιαστούν.

Πάντως η Βασούλα επειδή αγαπά να προσφέρει στους ανθρώπους, πολύ περισσότερο στους φίλους «αποσυμπιέζεται» στην κουζίνας της και εμείς πολύ το χαιρόμαστε… γιατί αυτή η αγάπη της αντανακλά στις γευστικές της δημιουργίες.

 Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος αναμονής 2 ώρες / Εύκολο

 Κεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

 Από τη Βασούλα Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 φέτες μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμί μουσκεμένο σε νερό

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

2 κ.σ. κεφαλοτύρι

1 σφηνάκι ξύδι λευκό

Μισή κούπα ελαιόλαδο

1 αυγό

Για τη σάλτσα

600 γρ. ώριμα ντοματίνια πομοντόρο, τριμμένα

3 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 πρέζες γαρύφαλλο, σε σκόνη

4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 15 λεπτά περίπου.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να αναδυθούν τα αρώματα.

Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε.

Αλευρώνουμε αυτούς που θα τηγανίσουμε κάθε φορά.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μόλις το ελαιόλαδο κάψει γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές για 10 – 12 λεπτά.

Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε πλασωτέ κατσαρόλα, που έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και τα φύλλα βασιλικού.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους και τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά από 3 λεπτά την ντομάτα και τον συμπυκνωμένο ντοματοχυμό.

Αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Ρίχνουμε τους κεφτέδες, μέχρι να σκεπαστούν από τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, ανακινώντας την κατσαρόλα τακτικά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες κοκκινιστές με φέτα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !