Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό: Διατροφική Αξία και 3 Νόστιμες Ιδέες

Tips

Το σάντουιτς με τηγανιτό αυγό είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ως ελαφρύ βραδινό. Εκτός από την πλούσια γεύση του, προσφέρει σημαντικά διατροφικά οφέλη. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τη διατροφική αξία του σάντουιτς με τηγανιτό αυγό και θα προτείνουμε τρεις δημιουργικές ιδέες για να το απολαύσετε.

Διατροφική Αξία του Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Ένα τηγανιτό αυγό (περίπου 50 γραμμάρια) περιέχει:

Θερμίδες: 90 kcal

Πρωτεΐνες: 6 γραμμάρια

Λιπαρά: 7 γραμμάρια (εκ των οποίων 2 γραμμάρια κορεσμένα)

Υδατάνθρακες: 1 γραμμάριο

Βιταμίνες: Α, D, Ε, Β12

Μέταλλα: Σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο

Τα αυγά επίσης περιέχουν χολίνη, που είναι σημαντική για την εγκεφαλική λειτουργία και την υγεία των κυττάρων. Η διατροφική αξία του σάντουιτς θα εξαρτηθεί επίσης από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε.

Ιδέες για Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό

  1. Κλασικό Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό και Αβοκάντο

Υλικά

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

1 τηγανιτό αυγό

1/2 ώριμο αβοκάντο

1 φέτα ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ψήστε τις φέτες του ψωμιού ολικής άλεσης.

Λιώστε το αβοκάντο και αλείψτε το σε μία από τις φέτες.

Προσθέστε τη φέτα ντομάτας, το τηγανιτό αυγό και αλατοπιπερώστε.

Ραντίστε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και κλείστε με την άλλη φέτα ψωμιού.

  1. Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό και Λαχανικά

Υλικά

2 φέτες ψωμί σίκαλης

1 τηγανιτό αυγό

Φύλλα σπανάκι

2 φέτες κόκκινη πιπεριά

2 φέτες αγγούρι

1 κουταλιά σούπας τυρί κρέμα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείψτε το τυρί κρέμα στις φέτες ψωμιού.

Τοποθετήστε τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες πιπεριάς και αγγουριού.

Προσθέστε το τηγανιτό αυγό, αλατοπιπερώστε και κλείστε με την άλλη φέτα ψωμιού.

  1. Σάντουιτς με Τηγανιτό Αυγό και Μπέικον

Υλικά

2 φέτες ψωμί λευκό ή μπριός

1 τηγανιτό αυγό

2 φέτες μπέικον

1 φέτα τυρί τσένταρ

Φύλλα μαρουλιού

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

Εκτέλεση

Ψήστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Ψήστε τις φέτες ψωμιού ελαφρά.

Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και αλείψτε στις φέτες ψωμιού.

Τοποθετήστε το μαρούλι, το τυρί, το μπέικον και το τηγανιτό αυγό.

Κλείστε με την άλλη φέτα ψωμιού και σερβίρετε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !