Soft cookies με κομμάτια σοκολάτας

Tips

Μπισκότα αγαπημένα που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Γίνονται τόσο εύκολα και μάλιστα μπορείτε να τα φτιάξετε τώρα στις γιορτές μαζί με τα παιδιά σας, θα το θυμούνται. Λίγο θα κουραστείτε να τακτοποιήσετε την κουζίνα αλλά αξίζει.

Επίσης τα soft cookies θα μπορούσατε να τα προσφέρετε σαν δώρο με την ανάλογη γιορτινή συσκευασία, θα είναι καλοδεχούμενα.

Αν η μαύρη σοκολάτα δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλακτος ή ακόμα και λευκή. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Soft cookies με κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδας

Υλικά

820 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

340 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 γρ βανίλια

160 γρ αυγά

920 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής γ.ο.χ., κοσκινισμένο

30 γρ μπέικιν πάουντερ

920 γρ κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Tρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα αλεύρου, την βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά γιατί απλώνουν στον φούρνο.

Σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 7 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα βάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν χωρίς να κρατήσουν υγρασία.

Αν περισσέψουν μπισκότα τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !