Αρνίσιο κότσι με σάλτσα κρασιού και λαχανικά

Tips

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και καλοδεχούμενη από όλους. Μπορεί να είναι και ένα γιορτινό πιάτο ή ακόμα και καθημερινό αν είστε σε mood κάθε μέρα είναι γιορτή.

Εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε το αρνίσιο κότσι με πατάτες τηγανητές ή πατατούλες ψητές ή διάφορα πουρέ λαχανικών.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής  1 ώρα και 55 λεπτά / Εύκολο

 Αρνίσιο κότσι με σάλτσα κρασιού και λαχανικά

Από τον Κώστα Γεωργατζά, διακεκριμένο  corporate executive chef

 Υλικά για 4 άτομα

4 αρνίσια κότσια

2 κλαράκια δενδρολίβανο  ματσάκι δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο σε κύβους

1 καρότο σε κύβους

500 ml ντεμί γκλας

100 ml κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα λαχανικά

2 κολοκύθι

1 μελιτζάνα

1 πιπεριά πράσινη

1 καρότο

10 ντοματίνια

2 κλαράκια δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε περιμετρικά τα κότσια έως ότου χρυσαφίσουν. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα και στέκονται όρθια για να κρατήσουν το σχήμα τους.

Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε συμπληρώνουμε έξτρα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το καρότο για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντεμί γκλας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Περιχύνουμε τη σάλτσα στη γάστρα με τα κότσια, ή αν πρόκειται για ταψί σκεπάζουμε αρχικά με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους, τα βάζουμε σε βαθύ μπολ πυράντοχο, τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, σκεπάζουμε πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Σερβίρουμε τα κότσια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύουμε με τα ψητά λαχανικά.

Mικρά μυστικά

 Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στα λαχανικά μπορούμε να τα περιλούσουμε με τη σάλτσα του αρνιού.

Αν θέλουμε βάζουμε για βάση πουρέ από μπρόκολο ή κολοκύθι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !