Μαντλέν πανεύκολες

Tips

Ένα κλασικό γλυκάκι της γαλλικής κουζίνας οι Madeleine, μοιάζουν με κέικ και είναι ατομικά με ωραίο σχήμα. Γίνεται εύκολα και σερβίρεται για πρωινό, για σνακ στο σχολείο ή για να δένει αρμονικά με το τσάι ή τον καφέ αυτά τα χειμωνιάτικα απογεύματα ή ακόμα και τα γιορτινά. Μπορούμε να κόψουμε στη μέση τις Ματλέν και να απλώσουμε μια ωραία μαρμελάδα με φρούτα του δάσους ή ξηρούς καρπούς με μέλι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείτε τα ειδικά  φορμάκια σιλικόνης που υπάρχουν παντού.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μαντλέν πανεύκολα

Από το ξενοδοχείο Ιbis Nations, Γενεύη

Υλικά για 8 άτομα

120 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο

Μπέικιν πάουντερ 1/3 από το φακελάκι

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

80 γρ. βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1 σφηνάκι χυμό λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά και χτυπάμε με τον γάντζο.

Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τη ζύμη στις φόρμες μαντλέν σιλικόνης ή αν είναι μεταλλικές τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε, καλύπτοντας τα 2/3 της φόρμας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 10-12 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε τις μαντλέν σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην κρατήσουν υγρασία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !