Φουσίλι με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Tips

Ένα χορταστικό comfort food που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Γίνεται εύκολα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο και με γαλοπούλα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Φουσίλι με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. φουσίλι ή πένες

200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μικρά μπουκετάκια

1 διπλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε καρέ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο και το πράσινο μέρος του

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

220 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος  παρασκευής

Βράζουμε το φουσίλι σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάμε για 3 λεπτά το μπρόκολο.

Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μη χάσει το χρώμα του.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.

Δεν πρέπει να το σοτάρουμε πάνω από 6 λεπτά γιατί θα σκληρύνει το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο, το κρεμμυδάκι και σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε παρμεζάνα και τα φουσίλι.

Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε σε βαθειά πιάτα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !