Pancakes, οι δύο καλύτερες συνταγές για τη βάση

Tips

Πρωταθλητές τα pancakes στην αναζήτηση διεθνώς στο διαδίκτυο στην ενότητα συνταγές, που έρχεται δεύτερη σε αναζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι η βάση, δηλαδή το ίδιο το pancake είναι σημαντική στην τελική επίγευση και τη νοστιμιά του γλυκού ή αλμυρού αντίστοιχα pancake.

Aν η βάση δεν είναι ξεχωριστή τότε ότι και να βάλουμε ανάμεσα ή πάνω από τα pancakes δεν σώζεται η κατάσταση. Εμείς βρήκαμε δύο συνταγές για μια βάση ξεχωριστή και σας τις παρουσιάζουμε.

Ακολουθείστε βήμα βήμα τη συνταγή που είναι εύκολη και από εκεί και πέρα μπορείτε να διανθίσετε τα pancakes σας, δηλ. του τηγανιού τα κέικ, με υλικά που σας αρέσουν.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Pancake, βάση καμωμένη με μπανάνα κρέμα

Από το ξενοδοχείο Ibis Geneva, Centre Nations

Υλικά για 2 άτομα

2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες σαν κρέμα

2 αυγά

50 γρ. ζάχαρη άχνη

80 ml φρέσκο γάλα

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

 Για το φινίρισμα

Μαρμελάδα φρούτα του δάσους, κρέμα κάστανο, κρέμα σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο παχύρευστος χυλός.

Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή την πλάκα και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό, ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει το pancake.

Μόλις πάρει χρώμα το pancake από την μια πλευρά το γυρίζουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα και από την άλλη μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινα.

Στήνουμε τα pancakes σε πύργο και τα περιχύνουμε με μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, κρέμα κάστανο, κρέμα σοκολάτας

Pancakes, βάση σε τόνους ρουστίκ

Aπό την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδα

Υλικά για 4 άτομα

 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

20 γρ. baking powder, κοσκινισμένο

10 γρ. αλάτι

5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, κοσκινισμένη

400 ml. φρέσκο γάλα

1 αυγό

60 γρ. βούτυρο φρέσκο

Για το φινίρισμα

Κρέμα σοκολάτας, φρούτα, μέλι, σιρόπι σφένδαμου

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα και τα χτυπάμε στην αρχή στην πρώτη σκάλα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα και μετά ανεβάζουμε στην 2-3 σκάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για 5 λεπτά.

Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε και το βούτυρο σιγά σιγά στη ζύμη.

Προσοχή το βούτυρο δεν πρέπει να καεί.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βγάζουμε από τη βάση του μίξερ τον κάδο, τον σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.

Περνάμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο και το βάζουμε πάνω στο μάτι.

Αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, ανάλογα το μέγεθος του pancake και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα.

Αφήνουμε  την ζύμη να ψηθεί για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό έντονο χρώμα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζουμε ελαφρά από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 2 λεπτά, μέχρι να πάρει το ίδιο χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Βάζουμε σε πιάτα τα pancakes, από 4 κομμάτια για τον καθένα, το ένα πάνω στο άλλο, χτίζοντας ένα μικρό πύργο και απλώνοντας ενδιάμεσα φρούτα ή κρέμα.

Τέλος, περιχύνουμε με κρέμα σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο ή μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !