Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με αρωματικά

Tips

Μια σούπα αρωματική και νόστιμη που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Σίγουρα σε κάποιο από τα γιορτινά σας τραπεζώματα θα είναι το καλύτερο καλωσόρισμα για τους προσκεκλημένους σας και όχι μόνον.

Μπορείτε να την ετοιμάσετε και σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό, γιατί με την πολυφαγία των ημερών είναι ότι πρέπει για να ελαφρύνετε το στομάχι σας.

Χρόνος Παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με αρωματικά

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου βραβευμένη cheffe, Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας  

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κουνουπίδι
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σχινόπρασα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 πατάτα
½  lt ζωμό  λαχανικών
½ lt γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα λαχανικά, χωρίζουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και κόβουμε σε ψιλό καρέ τα κοτσάνια.
Κόβουμε σε καρέ κομματάκια το κρεμμύδι, το πράσο και τη πατάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν τα αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ και περνάμε τη σούπα από το σινουά δηλ. τη σίτα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και αν θέλουμε επιπλέον πιπέρι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !