Έτσι θα ετοιμάζεις τη σαλάτα σου στο λεπτό!

Tips

Πολλές φορές η διαδικασία παρασκευής μιας σαλάτας σου φαίνεται κουραστική και χρονοβόρα που τελικά επιλέγεις να ετοιμάσεις κάτι άλλο. Και είναι λογικό όταν ο χρόνος τρέχει και έχεις τόσα να κάνεις… Ωστόσο, ξέρεις πως οι σαλάτες δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό σου διαιτολόγιο για αυτό κι εμείς θα σου δώσουμε μερικά tips ώστε να τις ετοιμάζεις αρκετά πιο γρήγορα.

Κόψε τη σαλάτα και συντήρησέ την στο ψυγείο

Αρκετά είδη σαλάτας, όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα και το λάχανο αντέχουν σε κλειστό δοχείο για μερικές μέρες στο ψυγείο. Όταν λοιπόν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να  κόψεις μια επαρκή ποσότητα ώστε να φτιάξεις ένα μικρό απόθεμα για τις επόμενες μέρες. Φρόντισε όμως, να στεγνώσεις καλά τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Ή επίλεξε έτοιμα κομμένα πράσινα λαχανικά

Οι έτοιμες κομμένες σαλάτες περιέχουν τρυφερά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Στην αγορά θα βρεις συσκευασίες με ένα ή περισσότερα είδη στο ίδιο σακουλάκι. Συνήθως δεν χρειάζονται έξτρα πλύσιμο και συντηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο. Στοιχίζουν λίγο ακριβότερα από τα σκέτα λαχανικά αλλά σκέψου ότι και από εκείνα θα πέταγες ένα μεγάλο μέρος τους κατά το καθάρισμα και θα ξόδευες χρόνο και νερό για να τα πλύνεις και να τα κόψεις.

Ετοίμασε τα συμπληρωματικά υλικά

Αν στη σαλάτα σου εκτός από τα λαχανικά συνηθίζεις να βάζεις μίγμα από ξηρούς καρπούς, μπορείς να αναμίξεις καρύδια, αμύγδαλα, σταφίδες, αποξηραμένα  berries και ό,τι άλλο σου αρέσει, να τα αποθηκεύσεις σε ένα βαζάκι και να τα έχεις έτοιμα για τη σαλάτα σου. Ακόμα, αν θέλεις να εμπλουτίσεις τη σαλάτα σου με κοτόπουλο ή αυγά ετοίμασέ τα από την προηγούμενη μέρα και συντήρησέ τα στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !