Τι κάνουμε όταν το πόσιμο νερό της βρύσης έχει παράξενη γεύση;

Τα μυστικά των Chef

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και ανάλυσης του νερού βρύσης, προστίθεται σκόπιμα χλώριο. Αυτό εξαλείφει τα βακτήρια που υπάρχουν κατά τη μεταφορά μεταξύ των σωλήνων και της βρύσης.

Η ποιότητα της έκχυσης είναι σχετικά χαμηλή και μη τοξική για την υγεία μας. Αντιστοιχεί σε μία μόνο ταμπλέτα ανά 1000 λίτρα νερού. Κάποιες φορές όταν συντρέχουν λόγοι η έκχυση μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη οπότε η γεύση του χλωρίου είναι έντονη…

Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε αυτή την περίεργη γεύση κάποιες φορές;

Aφήνουμε το νερό να τρέξει για 3 λεπτά πριν πιούμε το νερό από τη βρύση.

Βάζουμε το νερό σε μπουκάλι στο ψυγείο για κάποιες ώρες και θα δείτε ότι η ενοχλητική γεύση του χλωρίου εξαλείφεται.

Μην ξεχνάτε όπως και να έχει το πράγμα πρέπει να ανανεώνουμε κάθε μέρα το νερό που βρίσκεται στο ψυγείο για να είναι πάντα φρέσκο.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το μπουκάλι χωρίς να το σκεπάζουμε στο ψυγείο γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί από βακτήρια…

Αν μας ενοχλεί ιδιαίτερα η γεύση και η μυρωδιά του χλωρίου τότε μπορούμε να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο νερό για ένα διάστημα μέχρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Αν αυτό παρουσιάζεται συχνά τότε μπορούμε να βάλουμε κάποιο επιπλέον φίλτρο στη βρύση της κουζίνας μας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !