Το τζίντζερ, σύμμαχος στην ανακούφιση των πόνων αρθρώσεων

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Το τζίντζερ εκτός από την πικάντικη και εξωτική πινελιά που χαρίζει στις γευστικές μας δημιουργίες είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.

Με δυο λόγια ένας θησαυρός, που συνεχώς ανακαλύπτουμε νέες ενδείξεις συμμάχους στη λειτουργία διάφορων συστημάτων του οργανισμού.

Για αιώνες, το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στην Ασία ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, ειδικά για τη θεραπεία του ρευματικού πόνου που συνδέεται με την οστεοαρθρίτιδα και την αρθρίτιδα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ δρα σαν φυσικό αναλγητικό αφού ηρεμεί τον πόνο που επηρεάζει τις αρθρώσεις σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας.

Επίσης το τζίντζερ είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Αξιόλογη είναι η αντιφλεγμονώδης δράση του, που προκύπτει από τα λιπίδια λευκοτριένια και τις προσταγλανδίνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα, που περιέχει.

Οι ενώσεις του, shoagols, gingerols και paradols, δρουν από κοινού προκειμένου να εξουδετερώσουν τους πόνους στις αρθρώσεις.

Το τζίντζερ μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό ή τριμμένο ή μαριναρισμένο και από αιώνες χρησιμοποιείται με θαυμαστά αποτελέσματα στην ασιατική κουζίνα.

Πολλές φορές συνδυάζεται και με τον κουρκουμά, ένα ακόμα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Πάντως το τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική και συνάμα οικονομική θεραπεία για την ανακούφιση των πόνων και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων, προληπτικά κατά την οξεία φάση της οστεοαρθρίτιδας και αρθρίτιδας

Κουρκουμάς

Στην Ασία και ειδικά στην Ινδία οι άνθρωποι άνω των 40 ετών καρυκεύουν τα πιάτα τους με τζίντζερ και κουρκουμά προκειμένου να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των δύο μπαχαρικών.

Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους των πόνων της οστεοαρθρίτιδας

Για την ανακούφιση της ακαμψίας που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα, μια φέτα φρέσκιας ρίζας τζίντζερ που καταναλώνεται στην αρχή του γεύματος είναι πραγματικά ευεργετική.

Εάν όμως το στομάχι σας για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ανεκτικό στο τζίντζερ με την έντονη γεύση του, τότε μπορείτε να ρίξετε μισό μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Το ανακατεύετε πολύ καλά και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε τότε προσθέτετε και λίγο μέλι.

Προσοχή δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Αιθέριο έλαιο τζίντζερ 

Πρόκειται για το ιδανικό προϊόν για την ανακούφιση μέσω μασάζ πολλών παθήσεων όπως οι πόνοι κάθε είδους, κρυολόγημα, γρίπη, ιώσεων. Οι αντισπασμωδικές , αντιπυρετικές και οι αντισηπτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου τζίντζερ είναι θαυμαστές.

Στη φυσιοθεραπεία για το μασάζ, η θερμαντική και τονωτική δύναμη αυτού του λαδιού για τη θεραπεία των ρευματικών και μυϊκών πόνων είναι πολύ αξιόλογη.

Το τζίντζερ, είτε φρέσκο, είτε σε σκόνη, είτε σε κάψουλες,  είτε σαν αιθέριο έλαιο είναι ένα πολύτιμο φάρμακο στο ντουλάπι μας από το φαρμακείο της φύσης.

Προηγούμενο άρθροATHENS COFFEE FESTIVAL 2024
Επόμενο άρθροΑβοκάντο μαγιονέζα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !