Αβοκάντο μαγιονέζα

Tips

Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή πλημμυρισμένη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η Βασούλα δημιουργεί μια ακόμα συνταγή έξυπνη που μπορεί να είναι ένα νόστιμο ντιπ που θα συντροφεύσει κάθε είδους κεφτέδες, ψητά λαχανικά αλλά και αυγά. Χαρίζει γεύση και χρώμα μοναδικό.

Οι φίλοι μας οι vegan θα την λατρέψουν.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Αβοκάντο μαγιονέζα

Από τη Βασούλα Κατσαρού, γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

2 ώριμα αβοκάντο

Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ

Μισή κούπα μαγιονέζα vegan, χωρίς αυγά

Μισή κούπα δυνατή μουστάρδα

 Φινίρισμα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 ντοματίνια

1 κλαράκι άνηθο

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Βγάζουμε την σάρκα του αβοκάντο και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει το αβοκάντο και να ανεβάσουμε τη γεύση του.

Προσθέτουμε στο μπολ του αβοκάντο, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μας την υφή της κρέμας.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο αφού το σκεπάσουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα, να δροσίσει.

Σερβίρουμε σε μπολ και με τα ντοματίνια δημιουργούμε μια καρδιά και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !