Τονοσαλάτα με πανδαισία λαχανικών

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα superfood, δροσερή.  Όλα τα χρώματα του καλοκαιριού «κλεισμένα» σε μια θαλασσινή σαλάτα. Γίνεται σε χρόνο dt και είναι πλημμυρισμένη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Το μυστικό είναι να διατηρήσετε στο ψυγείο όλα τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να είναι όσο πρέπει δροσερή, γιατί είναι από τις σαλάτες που πρέπει να τρώγονται αμέσως. Αντί του λαδολέμονου που χρησιμοποιήσαμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βινεγκρέτ που αγαπάτε ή ακόμα και ελάχιστη μαγιονέζα ή κάποια έτοιμη σάλτσα αν έχετε τα περιθώρια…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά    / Πολύ εύκολη

Τονοσαλάτα με πανδαισία λαχανικών

Υλικά για 2 άτομα

1 μεγάλη κονσέρβα τόνου, σε νερό

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

2 καρότα μέτρια

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ

1 φρέσκο μαρούλι

1 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κλαράκια άνηθου, ψιλοκομμένο

Χυμός λεμονιού

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

1 φέτες λεμονιού

Τρόπος  παρασκευής

Πλένουμε καλά το μαρούλι και το βουτάμε σε νερό και ξύδι για 10 λεπτά.

Ξεχωρίζουμε την καρδιά και μερικά μικρά φύλλα και τα υπόλοιπα τα κόβουμε με το χέρι.

Ψιλοκόβουμε σε φετούλες τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους .

Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε σε φετούλες το ξερό κρεμμύδι

Βάζουμε σε μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε σαλατιέρα βάζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την καρδιά του μαρουλιού και 3 φύλλα.

Τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, την κάπαρη και τον τόνο.

Στη μέση της σαλάτας βάζουμε την καρδιά του μαρουλιού και δίπλα τα φύλλα.

Σερβίρουμε με ένα λεμόνι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Συνταγή: Από τον Δημήτρη Σπανό, Kymi Palace Hotel, Παραλία Κύμης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !