Μελιτζανοσαλάτα … όπως παλιά

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα νόστιμη και πολύ θρεπτική που συντροφεύει αρμονικά το ψητό κρέας αλλά και το ψάρι. Στα απίθανα μπάρμπεκιου του καλοκαιριού πρωτοστατεί. Μακράν την καλύτερη δοκίμασα στο πρόσφατο ταξίδι στη Δράμα, στο απίθανο μεζεδοπωλείο «Παστουρμάς». Μια γεύση μεστή με πινελιές ρουστικ που ταιριάζουν με το καλοκαίρι και τις διακοπές. Ας μην ξεχνάμε ότι η μελιτζάνα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά της …

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μελιτζανοσαλάτα … όπως παλιά 

Υλικά για 4 άτομα

2 μελιτζάνες φλάσκες

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Ξύδι από λευκό κρασί

Αλάτι θαλασσινό

Φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ολόκληρες σε πολύ δυνατή φωτιά, στο γκριλ ή στα κάρβουνα όταν είναι ακόμα κόκκινα.

Μόλις βάλουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα, τις τρυπάμε σε τρεις μεριές για να αναπνέουν, όσο τις ψήνουμε και να σκάσουν ακανόνιστα.

Μόλις ψηθούν και από τις δύο πλευρές τις αποσύρουμε από την φωτιά.

Με πιρούνι ή κουτάλι αφαιρούμε αμέσως τη σάρκα τους γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν και πετάμε το εξωτερικό της μελιτζάνας.

Σε σουρωτήρι βάζουμε τη σάρκα και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν.

Αμέσως μετά τις σερβίρουμε  σε πιάτο και τις περιχύνουμε με ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνταγή: Από τον Άρη Αθανατσίκη, Μεζεδοπωλείο Παστουρμάς, Δράμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !