Τραγανά κουλουράκια με σουσάμι και λιναρόσπορο 

Τα μυστικά των Chef

Γίνονται πανεύκολα είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Ταιριάζουν όλες τις ώρες από το πρωινό μέχρι το βραδινό. Το μπόλικο σουσάμι και ειδικά ο λιναρόσπορος ξεχωρίζει για την υψηλή συγκέντρωση σε Ω – 3 λιπαρά, που χαρίζουν και αντιφλεγμονώδη δράση για τη θωράκιση του οργανισμού μας. Ο λιναρόσπορος είναι και πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού και καλή πηγή φυτικών ινών.  Μεγάλη είναι η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη και Σίγουρα είναι ότι πρέπει να ενταχθεί στην παιδική, εφηβική και αθλητική διατροφή. Επίσης ο λιναρόσπορος και το σουσάμι βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Είναι πολύ εύκολο σνακ για τα παιδιά ακόμα και για το σχολείο.

Καιρός να ετοιμαζόμαστε λοιπόν…

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Χρόνος αναμονής 20 λεπτά / Εύκολη

Τραγανά κουλουράκια με σουσάμι και λιναρόσπορο 

Υλικά για 8 άτομα

1 ½  φλιτζάνι σουσάμι

1 φλιτζάνι λιναρόσπορο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

200 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής 

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα πιπέρια.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη.

Πλάθουμε κορδόνια σε μήκος ίσο με αυτό που θέλουμε να έχουν τα κουλουράκια μας.

Τα ρολάρουμε σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε βάλει τον λιναρόσπορο και το σουσάμι.

Ενώνουμε τις άκρες και δημιουργούμε τα κουλουράκια.

Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάσουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Δεν τα σκεπάζουμε για να μείνουν τραγανά

Συνταγή : Aπό την Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !