Πώς να καθαρίσεις με ασφάλεια τις οικιακές συσκευές

Tips

Η κουζίνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη του σπιτιού για μικρούς και μεγάλους. Φαγητό, συζητήσεις και πρωινό με την οικογένεια είναι μερικές μόνο από τις συνήθειες πολλών στον χώρο της κουζίνας.

Η τεχνολογία από την άλλη έχει φανεί ιδιαίτερα απλόχερη με τον κόσμο και του δίνει έτσι όλες τις οικιακές συσκευές που χρειάζεται για να γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή του.

Σίγουρα στην κουζίνα σου αν καθίσεις και μετρήσεις θα βρεις πάνω από δέκα οικιακές συσκευές. Τι συμβαίνει όμως όταν όλες αυτές οι συσκευές απαιτούν το κατάλληλο καθάρισμα; Υπάρχουν πολλοί ανθρώπων οι οποίοι δεν γνωρίζουν πως να καθαρίσουν σωστά τις οικιακές συσκευές τους, με αποτέλεσμα να τις χαλάνε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Για αυτό με λίγη προσοχή, σωστές κινήσεις και κατάλληλα προϊόντα οι συσκευές σου θα μοιάζουν πάντα σαν καινούργιες.

Μεγάλες οικιακές συσκευές και καθάρισμα

Η αλήθεια είναι πως όσο πιο μεγάλη είναι μια συσκευή τόσο και πιο δύσκολος είναι ο καθαρισμός της. Απαιτεί περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος. Οι βασικές μεγάλες οικιακές συσκευές είναι η κουζίνα, το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων και το ψυγείο.

Με όποιο και αν ξεκινήσεις πάλι δύσκολο θα σου φανεί οπότε ξεκίνα με το να τα απομυθοποιήσεις στο μυαλό σου. Το κάθε ένα έχει τον τρόπο του και τα ‘‘κουμπιά’’ του. Αν βρεις αυτά τα δυο τότε το θέμα καθαριότητα έχει ήδη λυθεί. Αρχικά πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε μην ξεχάσεις να αποσυνδέσεις από την πρίζα την συσκευή που καθαρίζεις. Είτε είναι μεγάλη είτε μικρή το ρεύμα πάντα εγκυμονεί κινδύνους.

Το ψυγείο φιλοξενεί καθημερινά πολλά προϊόντα και μερικά από αυτά δεν είναι και τόσο …καθαρά. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να ανοίξεις το ψυγείο και ξαφνικά να το δεις λερωμένο ενώ το έχεις καθαρίσει μόλις λίγες ημέρες πριν. Τα τρόφιμα επιπλέον απελευθερώνουν διαρκώς μυρωδιές που δεν φεύγουν και τόσο εύκολα.

Το μυστικό είναι να καθαρίζεις τις συσκευές σου συχνά ώστε να έχεις πάντα τον έλεγχο της κατάστασης. Το τζάμι του φούρνου λερώνεται υπερβολικά γρήγορα και αν δεν ξέρεις πως να το καθαρίσεις αφήνει την αίσθηση πάντα πως είναι βρώμικο. Το ίδιο συμβαίνει και στο πλυντήριο πιάτων και ρούχων με τα άλατα.

Μια φυσική λύση είναι το χλιαρό νερό και η μαγειρική σόδα. Τα κατάλληλα καθαριστικά έχουν την δυνατότητα βέβαια να σου διευκολύνουν την ζωή και να δείχνουν τις συσκευές σου να μοιάζουν με καινούργιες.

Μικρές οικιακές συσκευές

Όποια συσκευή και αν έχεις αποφασίσει να καθαρίσεις σήμερα μην ξεχνάς πάντα να κοιτάς το φυλλάδιο του κατασκευαστή. Πολλές από αυτές δεν μπαίνουν στο νερό, άλλες δεν δέχονται κάποια συγκεκριμένα συστατικά των καθαριστικών και άλλες αν δεν τις καθαρίσεις σωστά χαλάνε.

Σίγουρα την ημέρα χρησιμοποιείς πολλές μικροσυσκευές, είτε για να μαγειρέψεις, είτε για να φτιάξεις τον καφέ σου οπότε μην ξεχνάς πως και αυτές απαιτούν καθάρισμα. Μετά από κάθε χρήση φρόντιζε να τις καθαρίζεις σωστά ώστε πάντα όταν τις χρειαστείς να είναι έτοιμες. Οι περισσότερες δεν θέλουν ιδιαίτερο καθάρισμα απλά λίγη προσοχή. Πέρα από το ρεύμα οι κοφτερές λεπίδες που υπάρχουν σε πολλά μπορούν να σε βάλουν σε πολλούς μπελάδες. Με μια γρήγορη έρευνα αγοράς θα δεις πως υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα για την κάθε συσκευή σου.

Σωστός γρήγορος και εύκολος καθαρισμός

Οι οικιακές συσκευές έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Όσο περισσότερο τις φροντίζουμε τόσο και εκείνες θα μας το ανταποδίδουν. Θα λειτουργούν σωστά, θα είναι γρήγορες και δεν θα μας βάζουν στην διαδικασία να τις αντικαθιστούμε κάθε τρεις και λίγο.

Ο καθαρισμός τους είναι απλός αρκεί να γίνεται σωστά και πάνω από όλα με ασφάλεια. Διάβασε τα εγχειρίδια του καθενός, πάρε και μερικές ακόμη ιδέες και κάνε τις οικιακές συσκευές σου να λάμπουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !