Τρουφάκια με κάρδαμο και chilly

Τα μυστικά των Chef

Τρουφάκια ονειρικά που σε κάνουν να τα αποζητάς … Γλυκόπικρα με μια πικάντικη καυτερή πινελιά chilly, που σκάει στον ουρανίσκο και γεμίζει αρώματα…

Γίνονται τόσο εύκολα … οπότε δεν πειράζει αν λαχταρήσετε αυτή την προκλητική σοκολατένια κρέμα και τη απολαύσετε με το κουταλάκι … σε μπολάκι. Φτιάχνετε τρουφάκια με την υπόλοιπη σοκολάτα … άλλωστε πότε δεν παίρνουμε όση σοκολάτα λέει η συνταγή, την επαυξάνουμε κανόνας…

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2-3 ώρες / Πολύ εύκολη

Τρουφάκια με κάρδαμο και chilly

Από την Μαρία Τσιχλιά – Σανδήλου, Food and Desserts Stylist

Yλικά

300 γρ σοκολάτα bitter

115 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 κ.γ σπόρους κάρδαμο, σε πούδρα

1 κ.γ hot chillies, σε πούδρα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας, την πούδρα κάρδαμου και chilly.

Αφήνουμε τα υλικά «να γνωριστούν», όπως λέει η Μαρία μας, χωρίς να τα πειράξουμε και μετράμε μέχρι το 20.

Αμέσως μετά ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει και μετά το πλάθουμε σε μπαλάκια.

Αν θέλουμε τα ρολάρουμε σε σκόνη κακάου και τυλίγονται απαλά.

Σερβίρουμε

Μικρά μυστικά

Αν περισσέψουν πράγμα δύσκολο… τότε τα διατηρούμε στο ψυγείο ή κλεισμένα σε κουτί μεταλλικό.

Προηγούμενο άρθροKεφτέδες λαχανικών
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός προσώπου …. τώρα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !