Βυζαντινό επιδόρπιο με αποξηραμένα φρούτα

Tips

Μια γλυκιά δημιουργία superfood που πλημμυρίζει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Η ιστορία του φθάνει μέχρι το Βυζάντιο, όπου προσέφεραν αυτό το γλυκό στην αυλή του αυτοκράτορα. Είναι το γλυκό της ευδαιμονίας και λέγεται ότι συμβάλει στην εξισορρόπηση του οργανισμού μετά τα γιορτινά διατροφικά ατοπήματα…

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο

Βυζαντινό επιδόρπιο με  αποξηραμένα φρούτα

Από το ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

Υλικά  για 6 άτομα

2 λίτρα νερό εμφιαλωμένο

200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

120 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

100 γρ. κάστανα βραστά

200 γρ. αποξηραμένα λευκά σύκα Κύμης

60 γρ. μαύρες και ξανθές σταφίδες

30 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα

2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης

10 ολόκληρα γαρίφαλα

1 ή μισό φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε όλους τους αποξηραμένους καρπούς και τα κάστανα σε μεγάλα κομμάτια.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και τα μπαχαρικά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμα.

Μόλις 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα.

Ανακατεύουμε ελαφρά, αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !