Ζεστή σαλάτα λαχανικών

Tips

Μια σαλάτα υγιεινή που αρέσει και δίνει μια πινελιά ευζωίας στο τραπέζι. Μπορεί με λίγο τυρί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η άνοιξη στο φόρτε της

Μια σαλάτα που μοσχομυρίζει άνοιξη. Αλλά και στο γιορτινό μας τραπέζι ταιριάζει αρμονικά…

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια βραστά και στη μέση να βάλουμε φετούλες καρότου.

Έτσι με κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι και παντζάρια μπορούμε να δημιουργήσουμε μια απίθανη σαλάτα.

Εμείς θα σας δώσουμε τη συνταγή για τα παντζάρια γιατί τις περισσότερες φορές εδώ παρουσιάζεται κάποια μικρή δυσκολία.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Παντζάρια Βραστά

Από την ταβέρνα «Αναμνήσεις από τα λιμάνια»,  Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. παντζάρια

Αλάτι

Νερό

100 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα παντζάρια, αφού πρώτα έχουμε κόψει το κοτσάνι που έχουν από κάτω στην ρίζα.

Έπειτα ξεχωρίζουμε τον βολβό από τα φύλλα.

Πλένουμε καλά και ξεφλουδίσουμε το βολβό.

Βάζουμε το νερό σε 2 κατσαρόλες, τόση ποσότητα ώστε να καλύψουμε τα ¾ της κατσαρόλας και ανάβουμε τις εστίες μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάσει.

Τότε βάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τα παντζάρια, στην μία τους βολβούς και στην άλλη τα φύλλα.

Χρειάζονται περίπου 15 – 25 λεπτά για να βράσουν εξαρτάται από το μέγεθος και τις ποσότητες.

Τσεκάρουμε με ένα πιρούνι και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε σουρωτήρι ξεχωριστά.

Για να διατηρήσουν τα χόρτα το χρώμα τους πρέπει να βγάλουμε τα χόρτα σε σουρωτήρι και μετά σε μπολ με παγάκια για να ρίξουμε τη θερμοκρασία απότομα και να είναι λαχταριστά.

Βάζουμε σε ένα πιάτο τα παντζάρια ανάμεικτα και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

Στην πιατέλα βάζουμε το μπρόκολο, τα σκερτσόζικα βραστά κολοκυθάκια με φετούλες καρότου και τα παντζάρια με τα χόρτα τους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !