Ζουμερές Μπριζόλες στο AirFryer

Tips

Η χρήση του air fryer για το μαγείρεμα του κρέατος είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση που μειώνει την πρόσληψη λιπαρών συγκριτικά με το τηγάνισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση και τους χυμούς της μπριζόλας.

Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για να φτιάξετε μπριζόλες στο air fryer:

Υλικά

Μπριζόλες (στην προτίμησή σας όσον αφορά το είδος και το μέγεθος)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Αγαπημένα μπαχαρικά (π.χ., σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, θυμάρι)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το air fryer στους 200°C για περίπου 3-5 λεπτά.

Ενώ το air fryer προθερμαίνεται, ετοιμάστε τις μπριζόλες. Αλείψτε τις μπριζόλες ελαφρά με ελαιόλαδο και καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και τα επιλεγμένα μπαχαρικά από όλες τις πλευρές.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο καλάθι του air fryer, φροντίζοντας να μην αλληλοκαλύπτονται. Ανάλογα με το πόσο ψημένες τις προτιμάτε, ψήστε για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά, για μέτριο ψήσιμο. Για πιο καλοψημένες ή λιγότερο ψημένες, ρυθμίστε αντίστοιχα τον χρόνο.

Εάν έχετε θερμόμετρο κρέατος, χρησιμοποιήστε το για να ελέγξετε αν οι μπριζόλες έχουν φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. Για μέτριο ψήσιμο, αναζητήστε μια εσωτερική θερμοκρασία περίπου 63°C.

Μόλις τελειώσετε με το ψήσιμο, αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά πριν τις κόψετε. Αυτό βοηθά τους χυμούς να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, κρατώντας το κρέας ζουμερό.

Έξτρα Συμβουλές

Η ιδανική θερμοκρασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του air fryer. Πειραματιστείτε για να βρείτε την ιδανική ρύθμιση για τη δική σας συσκευή.

Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε τις μπριζόλες πριν τις ψήσετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν περίσσεια υγρού πριν τις τοποθετήσετε στο air fryer για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !