Μακαρονάδα βουνίσια

Tips

Μια πολύ νόστιμη μακαρονάδα με νότες ρουστίκ βουνίσιες. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Η Μαρίνα χρησιμοποίησε το οψωμοτύρι, ένα μείγμα τυριού φέτας και γιαουρτιού που αγαπούν πολύ στη Φωκίδα.

Εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα κρεμώδη τυριά όπως το τσαλαφούτι ΠΟΠ ή το κατίκι Δομοκού ΠΟΠ.

Απολαύσαμε κυριολεκτικά τη μακαρονάδα στο Διχώρι της ομορφιάς, στην ταβέρνα της βραβευμένης Μαρίνας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μακαρονάδα βουνίσια

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

2 πράσα

1 κρεμμύδι ξερό

8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

4 μανιτάρια λευκά

100 ml χυμό ντομάτας

2 κ.σ οψωμοτύρι ή τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τυρί τριμμένο, γραβιέρα ή πεκορίνο

Τρόπος παρασκευής

 Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια.

Τα σουρώνουμε.

Κόβουμε καρέ όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα λαχανικά και έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε με τη λαβίδα και αφήνουμε 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !