Τί πρέπει να προσέχουμε όταν έχει κακοκαιρία

Tips

Η κακοκαιρία, είτε πρόκειται για ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις, ανεμοθύελλες, πλημμύρες ή άλλα φαινόμενα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και προετοιμασία. Για να προστατέψετε εσάς και τους αγαπημένους σας, υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες και συμπεριφορές που είναι σημαντικό να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγετε:

Αποφύγετε τις Μετακινήσεις

Εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο, αποφύγετε τις μετακινήσεις με οποιοδήποτε μέσο. Ισχυροί άνεμοι, βροχή ή χιόνι μπορούν να κάνουν τις μετακινήσεις επικίνδυνες, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Αποφεύγετε την Παραμονή κοντά σε Παράθυρα

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν θραύση τζαμιών και παραθύρων. Απομακρυνθείτε από τα παράθυρα και προτιμήστε να παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, μακριά από πιθανούς κινδύνους.

Μην Χρησιμοποιείτε Ηλεκτρονικές Συσκευές

Κατά τη διάρκεια καταιγίδων, αποφύγετε τη χρήση και τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών για να προστατευθούν από τυχόν υπερτάσεις.

Αποφεύγετε την Παραμονή σε Ανοιχτούς Χώρους

Αν βρεθείτε έξω κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, αποφύγετε την παραμονή σε ανοιχτούς χώρους ή κοντά σε δέντρα και άλλες κατασκευές που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο.

Μην Περνάτε από Πλημμυρισμένες Περιοχές

Εάν οδηγείτε, αποφύγετε τη διέλευση από πλημμυρισμένους δρόμους. Το νερό μπορεί να είναι βαθύτερο από ό,τι φαίνεται και να κρύβει κινδύνους όπως λακκούβες ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές.

Αποφεύγετε τη Χρήση Αναμμένων Κεριών

Σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, προτιμήστε τη χρήση φακών ή άλλων ασφαλών πηγών φωτός αντί για αναμμένα κεριά που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Μην Αγνοείτε τις Οδηγίες των Αρχών

Παρακολουθείτε τις ενημερώσεις από τις τοπικές αρχές και τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται για την προστασία σας και της οικογένειάς σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !