Οι μακαρονάδες είναι ένα δημοφιλές πιάτο που αγαπούν πολλοί ανά τον κόσμο. Ωστόσο, αν είμαστε vegan ή vegetarian, μπορεί να μας φαίνεται δύσκολο να απολαύσουμε μια γευστική μακαρονάδα.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ετοιμάσουμε μακαρονάδες vegan που θα ικανοποιήσουν τόσο τις ανάγκες μας όσο και τον ουρανίσκο μας.
Ένας εύκολος τρόπος να ετοιμάσουμε μακαρονάδες vegan είναι να χρησιμοποιήσουμε υποκατάστατο κρέμας γάλακτος και τυριού από φυτικές πηγές, όπως σόγια, αμύγδαλα ή καρύδα. Το υποκατάστατο κρέμας γάλακτος το χρησιμοποιούμε στη σάλτσα μας, ενώ το υποκατάστατο τυριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τελική φάση της παρασκευής του πιάτου.
Εμείς προτείνουμε 3 απλές και νόστιμες vegan μακαρονάδες:
Μακαρονάδα με ντοματίνια, κολοκυθάκια και ελιές
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 2 και τα κολοκυθάκια σε φετούλες ή τριγωνάκια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και μια σκελίδα σκόρδο λιωμένο .
Αν θέλουμε πιο πλούσια υφή προσθέτουμε φυτική κρέμα γάλακτος. Μόλις τα υλικά μαραθούν και μαλακώσουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο φυτικό τυρί.
Μακαρονάδα με σκόρδο και βασιλικό
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε μια τούφα από φύλλα βασιλικού, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλάκια κουκουνάρι και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο φυτικό τυρί και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Βίδες με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρές τούφες, το βράζουμε για πολύ λίγο (ίσα να μαλακώσει ελαφρά) και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε φυτική κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε τοποθετούμε το μίγμα σε αντικολλητικό σκεύος, πασπαλίζουμε φυτικό τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180Ο C στον αέρα. Διαφορετικά, σερβίρουμε κατευθείαν στο πιάτο.