5 τρόποι για να μαγειρεύεις με μικρή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Tips

Με το ρεύμα συνεχώς να ακριβαίνει ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ώστε να αξιοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά την ηλεκτρική ενέργεια και να μην φουσκώνουν οι λογαριασμοί μας.

Ας δούμε λοιπόν 5 τρόπους να μαγειρέψουμε  πιο οικονομικά.

1. Χύτρα ταχύτητας

Μαγειρεύει σε χρόνο μηδέν, ακόμα και τα πιο σκληρά κρέατα, τα όσπρια και τα λαχανικά, ενώ διατηρεί τα θρεπτικά τους στοιχεία. Με τη χρήση της θα καταναλώνεις πολύ λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα αφού το μαγείρεμα θα έχει μικρότερη διάρκεια και το μάτι θα είναι ρυθμισμένο στο χαμηλό. Επιπρόσθετα, η χύτρα μαγειρεύει άοσμα και έτσι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις τον απορροφητήρα.

2. Χρησιμοποίησε καυτό νερό από τη βρύση

Αν διαθέτεις ηλιακό θερμοσίφωνα, γέμισε την κατσαρόλα που θα βράσεις το κρέας ή τα ζυμαρικά με καυτό νερό από τη βρύση, Έτσι θα γλιτώσεις το ηλεκτρικό ρεύμα που θα χρειαζόταν για να ζεσταθεί το νερό.

3. Μαγείρεψε στον ατμομάγειρα

Εκτός του ότι μαγειρεύει υγιεινά, ο ατμομάγειρας με τα πολλαπλά καλάθια που διαθέτει μπορεί την ίδια στιγμή να μαγειρέψει μέχρι και 5 διαφορετικά φαγητά χωρίς να αναμιγνύει οσμές. Για παράδειγμα, ψάρι, μπρόκολο, καρότα, πατάτες και ρύζι.

4. Σβήσε τη φωτιά προτού τελειώσει το μαγείρεμα

Το μαγείρεμα στον φούρνο αλλά και στην κατσαρόλα μπορούν να ολοκληρωθούν και με σβησμένη τη συσκευή. Ανάλογα με την παρασκευή, μπορείς να σβήσεις τη φωτιά ακόμα και 20 λεπτά νωρίτερα.

5. Μαγείρεψε μεγαλύτερη ποσότητα

Ακόμα και αν δεν το συνήθιζες ίσως είναι ώρα να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις φαγητό για 2 μέρες. Μια έξυπνη λύση είναι να φτιάξεις μια καλή ποσότητα ενός βασικού φαγητού π.χ. κρέας κοκκινιστό, τη μια μέρα να το συνοδεύσεις με ρύζι και την επόμενη με πατάτες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !