6 Κοινά Λάθη κατά τη Χρήση του Στεγνωτηρίου και Πώς να τα Αποφύγετε

Tips

Κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, μας είναι τόσο απαραίτητες που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας μέσα στο σπίτι χωρίς αυτές. Σαν μια τέτοια συσκευή αναφέρεται συχνά το στεγνωτήριο, που χωρίς τον κόπο του απλώματος, μας προσφέρει, απαλά, πουπουλένια, αποστειρωμένα και σχεδόν…σιδερωμένα ρούχα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που κάνουμε συχνά και δυσχεραίνουμε τη λειτουργία του. Ας δούμε μερικά:

1. Υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου

Φορτώνοντας υπερβολικά το στεγνωτήριο μπορεί να μειώσετε την αποτελεσματικότητα του στεγνώματος και να αυξήσετε τον χρόνο στεγνώματος, άρα και την ενέργεια που καναναλώνεται.

2. Μη καθαρισμός του φίλτρου ινών

Εάν το φίλτρο ινών είναι γεμάτο, αυτό μπορεί να αυξήσει τον χρόνο στεγνώματος, να προκαλέσει υπερθέρμανση ή να μην στεγνώσουν πλήρως τα ρούχα.

3. Χρήση λανθασμένων ρυθμίσεων

Επιλέγοντας τον λανθασμένο κύκλο στεγνώματος μπορεί να προκληθούν φθορές στα ρούχα. Ανάλογα με το είδος των ρούχων επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα στεγνώματος.

4. Μεταλλικά εξαρτήματα ή αντικείμενα

Κουμπιά, φερμουάρ, κέρματα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα μπορεί να γδάρουν το εσωτερικό του στεγνωτηρίου και να προκαλέσουν θόρυβο κατά τη χρήση. Κλείστε τα φερμουάρ και γυρίστε τα ρούχα με κουμπιά και φερμουάρ από την ανάποδη. Ελέγξτε τις τσέπες για κέρματα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και αφαιρέστε τα.

5. Χρήση υπερβολικής ποσότητας υγρού μαλακτικού κατά την πλύση

Η χρήση μεγαλύτερης από το κανονικό ποσότητας μαλακτικού μπορεί να αφήσει κηλίδες στα ρούχα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα του στεγνώματος.

6. Παράλειψη της συντήρησης

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα εξαρτήματα του στεγνωτηρίου για να διασφαλίσετε την καλή του λειτουργία και να πλένετε το κεντρικό φίλτρο κάθε 3-6 μήνες.

Με την κατάλληλη προσοχή και φροντίδα, το στεγνωτήριό σας μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά για πολλά χρόνια και να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στεγνώματος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !