Πώς επιλέγω καλό καρπούζι;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το ελληνικό καλοκαίρι και το καρπούζι είναι αχώριστα! Το πρωί, το απόγευμα, μετά το φαγητό, στη θάλασσα στο πικ νικ, παντού βρίσκει τη θέση του το αγαπημένο μας φρούτο. Στην Ελλάδα έχουμε τόση αφθονία που το βρίσκουμε παντού πάμφθηνο και ολόφρεσκο. Μας ξεδιψάει, μας δροσίζει μας ενυδατώνει, αρωματίζει το καλοκαίρι μας!

Πώς όμως θα επιλέξεις το καλύτερο;     

Διάβασε τα παρακάτω tips και την επόμενη φορά εσύ θα πάρεις το καλύτερο καρπούζι του μανάβη!

Παρατήρησε το σχήμα

Τα μακρουλά καρπούζια είναι συνήθως πιο ζουμερά και τα στρογγυλά πιο γλυκά, οπότε διάλεξε ανάλογα με τα γούστα σου!

Χτύπησέ το

Τα ώριμα καρπούζια όταν τα χτυπάς σου δίνουν τη αίσθηση ότι πάλλονται.

Παρατήρησε τις ραβδώσεις του

Στα ώριμα καρπούζια οι ανοιχτόχρωμες ραβδώσεις είναι διακεκομμένες.

Κοίταξε το κοτσάνι του

Στα ώριμα καρπούζια το κοτσάνι είναι σκληρό και ξερό.

Παρατήρησε το χρώμα της βάσης του

Στο σημείο που το καρπούζι ακουμπάει στο χωράφι σχηματίζεται μια στρογγυλή κηλίδα με διαφορετικό χρώμα. Στα ώριμα καρπούζια αυτή η κηλίδα έχει χρώμα κίτρινο. Στα πιο άγουρα είναι άσπρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !