Πώς επιλέγω καλό καρπούζι;

Tips

Το ελληνικό καλοκαίρι και το καρπούζι είναι αχώριστα! Το πρωί, το απόγευμα, μετά το φαγητό, στη θάλασσα στο πικ νικ, παντού βρίσκει τη θέση του το αγαπημένο μας φρούτο. Στην Ελλάδα έχουμε τόση αφθονία που το βρίσκουμε παντού πάμφθηνο και ολόφρεσκο. Μας ξεδιψάει, μας δροσίζει μας ενυδατώνει, αρωματίζει το καλοκαίρι μας!

Πώς όμως θα επιλέξεις το καλύτερο;     

Διάβασε τα παρακάτω tips και την επόμενη φορά εσύ θα πάρεις το καλύτερο καρπούζι του μανάβη!

Παρατήρησε το σχήμα

Τα μακρουλά καρπούζια είναι συνήθως πιο ζουμερά και τα στρογγυλά πιο γλυκά, οπότε διάλεξε ανάλογα με τα γούστα σου!

Χτύπησέ το

Τα ώριμα καρπούζια όταν τα χτυπάς σου δίνουν τη αίσθηση ότι πάλλονται.

Παρατήρησε τις ραβδώσεις του

Στα ώριμα καρπούζια οι ανοιχτόχρωμες ραβδώσεις είναι διακεκομμένες.

Κοίταξε το κοτσάνι του

Στα ώριμα καρπούζια το κοτσάνι είναι σκληρό και ξερό.

Παρατήρησε το χρώμα της βάσης του

Στο σημείο που το καρπούζι ακουμπάει στο χωράφι σχηματίζεται μια στρογγυλή κηλίδα με διαφορετικό χρώμα. Στα ώριμα καρπούζια αυτή η κηλίδα έχει χρώμα κίτρινο. Στα πιο άγουρα είναι άσπρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !