Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ εύκολη. Είναι σίγουρη επιλογή γιατί είναι πάντα καλοδεχούμενη. Για τους περισσότερους σηματοδοτεί το καλοκαίρι… με ένα λευκό δροσερό κρασί δίπλα στη θάλασσα γίνεται ποίημα…

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά/ Πολύ εύκολη

Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα

Από τον Μιχάλη Καζαντζίδη, εστιατόριο Τεμπελχανείο, Πρέβεζα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες, με κεφάλι

500 γρ. λιγκουίνι

Για την σάλτσα ντομάτας

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 ματσάκι μαϊντανό

Λίγο βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Τρόπος παρασκευής

 Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με βράζουμε μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και σε 1 λεπτό βάζουμε τα λιγκουίνι που τα βράζουμε al dente.

Σε μεγάλο καθαρό τηγάνι σοτάρουμε τις αποφλοιωμένες και τις άλλες γαρίδες για 2 λεπτά, γυρίζοντάς με τη λαβίδα.

Προσθέτουμε  τη σάλτσα ντομάτας, τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για μισό λεπτό σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !