Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ εύκολη. Είναι σίγουρη επιλογή γιατί είναι πάντα καλοδεχούμενη. Για τους περισσότερους σηματοδοτεί το καλοκαίρι… με ένα λευκό δροσερό κρασί δίπλα στη θάλασσα γίνεται ποίημα…
Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά/ Πολύ εύκολη
Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα
Από τον Μιχάλη Καζαντζίδη, εστιατόριο Τεμπελχανείο, Πρέβεζα
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες, με κεφάλι
500 γρ. λιγκουίνι
Για την σάλτσα ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα σε κατσαρόλα με βράζουμε μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και σε 1 λεπτό βάζουμε τα λιγκουίνι που τα βράζουμε al dente.
Σε μεγάλο καθαρό τηγάνι σοτάρουμε τις αποφλοιωμένες και τις άλλες γαρίδες για 2 λεπτά, γυρίζοντάς με τη λαβίδα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για μισό λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.