Συκώτι μοσχαρίσιο φουρνιστό με πλιγούρι και ντομάτα

Tips

Πρόκειται για γευστική δημιουργία που έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους αρνητές… Η διατροφική του αξία μεγάλη αφού πρόκειται για πλούσια πηγή πρωτεϊνης αλλά και βιταμινών. Το μοσχαρίσιο συκώτι ξεχειλίζει από βιταμίνη Β12 και Α. Είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου αλλά και χαλκού.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Συκώτι μοσχαρίσιο φουρνιστό με πλιγούρι και ντομάτα

Υλικά για 2 άτομα

2 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι, πάχους 2 εκατοστών

1 κ γ ρίγανη αποξηραμένη η θρούμπι

4 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου ή λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 φετούλες βούτυρο, παγωμένο

100 ml κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις φέτες μοσχαριού σε πλατύ μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και ενδιάμεσα βάζουμε το δενδρολίβανο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.

Σε ταψί βάζουμε τις δύο φέτες συκωτιού και ραντίζουμε με μοσχολέμονο και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρωματικά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 200ο C για 10-12 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Ανεβάζουμε τη σχάρα για να είναι πιο κοντά στο γκριλ και βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε φέτα.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας το προσεκτικά.

Το συκώτι είναι έτοιμο αν η εσωτερική του θερμοκρασία είναι 70ο C, το μετράμε αν έχουμε θερμόμετρο.

Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να «σταθεί» και το κόβουμε σε κομμάτια ή πιο ψιλές φέτες.

Σερβίρουμε με πλιγούρι και φέτες δροσερής ντομάτας πασπαλισμένη με μαϊντανό.

Από το εστιατόριο Μέντα, Πρέβεζα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !