Συκώτι μοσχαρίσιο φουρνιστό με πλιγούρι και ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πρόκειται για γευστική δημιουργία που έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους αρνητές… Η διατροφική του αξία μεγάλη αφού πρόκειται για πλούσια πηγή πρωτεϊνης αλλά και βιταμινών. Το μοσχαρίσιο συκώτι ξεχειλίζει από βιταμίνη Β12 και Α. Είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου αλλά και χαλκού.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Συκώτι μοσχαρίσιο φουρνιστό με πλιγούρι και ντομάτα

Υλικά για 2 άτομα

2 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι, πάχους 2 εκατοστών

1 κ γ ρίγανη αποξηραμένη η θρούμπι

4 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου ή λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 φετούλες βούτυρο, παγωμένο

100 ml κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις φέτες μοσχαριού σε πλατύ μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και ενδιάμεσα βάζουμε το δενδρολίβανο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.

Σε ταψί βάζουμε τις δύο φέτες συκωτιού και ραντίζουμε με μοσχολέμονο και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρωματικά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 200ο C για 10-12 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Ανεβάζουμε τη σχάρα για να είναι πιο κοντά στο γκριλ και βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε φέτα.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας το προσεκτικά.

Το συκώτι είναι έτοιμο αν η εσωτερική του θερμοκρασία είναι 70ο C, το μετράμε αν έχουμε θερμόμετρο.

Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να «σταθεί» και το κόβουμε σε κομμάτια ή πιο ψιλές φέτες.

Σερβίρουμε με πλιγούρι και φέτες δροσερής ντομάτας πασπαλισμένη με μαϊντανό.

Από το εστιατόριο Μέντα, Πρέβεζα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !