Πώς ετοιμάζω το μπάνιο του μωρού;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα περισσότερα μωράκια απολαμβάνουν το μπάνιο τους γιατί τα χαλαρώνει και τα ξεκουράζει. Η αίσθηση της βύθισης στο νερό είναι γνώριμη στα βρέφη καθώς δεν έχει περάσει καιρός από όταν  κολυμπούσαν μέσα στο αμνιακό υγρό. Οι παιδίατροι συστήνουν το καθημερινό μπάνιο του μωρού ακόμα και όταν είναι νεογέννητο, αρκεί να έχει «κλείσει» ο ομφαλός και να μη συντρέχουν άλλοι αποτρεπτικοί λόγοι.

Πώς όμως να ετοιμάσεις το μπάνιο του ώστε να είναι ασφαλές και ευχάριστο;

Αρχικά πρέπει να προμηθευτείς με ένα ειδικό μπανάκι με αντιολισθητικό πάτο και ιδανικά να προσαρμόσεις πάνω του ένα ειδικό καθισματάκι που θα κρατάει το βρέφος σταθερό σε ημιύπτια θέση. Επίσης απαραίτητο είναι ένα θερμόμετρο νερού. Δεν είναι σωστό να δοκιμάζεις το νερό με το χέρι γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεγελαστείς θεωρώντας το πιο δροσερό από όσο είναι στην πραγματικότητα. Η ιδανική θερμοκρασία είναι κάπου ανάμεσα στους 36-38Ο C. Τον χειμώνα πρέπει να φροντίζεις ώστε η θερμοκρασία του χώρου να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους 22-23Ο C.

Αφού γεμίσεις μέχρι τη μέση το μπανάκι με νερό, τοποθετείς αργά το βρέφος στο καθισματάκι και με ένα ποτηράκι ρίχνεις νερό στα σημεία που δεν καλύπτονται, όπως τα χεράκια του και το κεφαλάκι του προσέχοντας να μην πάει νερό στο προσωπάκι του και το τρομάξει.

Το πρόσωπό του μπορείς να το καθαρίσεις με ένα βρεγμένο βαμβακάκι.

Παίρνεις μια μικρή δόση σαμπουάν, κάνεις αφρό στα χέρια σου και το μεταφέρεις στα μαλλάκια του, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.   Με το ποτηράκι ξεπλένεις σιγά σιγά το κεφαλάκι του.

Την ίδια διαδικασία εκτελείς για να πλύνεις και το κορμάκι του, δείχνοντας ιδιαίτερη επιμέλεια στον λαιμό, στις μασχάλες του, ανάμεσα στα δάχτυλα και στην περιοχή της πάνας. Τέλος, αδειάζεις το μπανάκι σηκώνοντας την τάπα και ξεπλένεις το μωρό με χλιαρό νερό που θα πέφτει με απαλή ροή είτε από τη βρύση, είτε από το ντους είτε από κανάτα.

Σηκώνεις το μωρό με προσοχή και το τυλίγεις με μια απαλή πετσέτα. Το μεταφέρεις σε μια αλλαξιέρα ή στο κρεβάτι και το σκουπίζεις ταμποναριστά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !