Ποια υφάσματα να προτιμήσω στα καλοκαιρινά μου ρούχα;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το μόνο που ζητάει κανείς κατά τη διάρκεια των θερμών ημερών του καλοκαιριού είναι λίγη δροσιά: την ανακούφιση σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, τις βουτιές στη θάλασσα, μια βραδινή βόλτα στην ακρογιαλιά…Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι ενδιάμεσες δραστηριότητες όπως οι εξωτερικές δουλειές, τα ψώνια κ.α. που όσο και αν μας ταλαιπωρούν μέσα στη ζέστη, πρέπει να τις κάνουμε.

Για αυτό κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ντύσιμό μας και εκτός από ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα να προτιμάμε τα φυσικά υφάσματα.

Το βαμβάκι είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το δέρμα. Η υποαλλεργική του ιδιότητα το καθιστά ιδανικό για την προστασία από τους ερεθισμούς. Έχει την ιδιότητα να απορροφάει την υγρασία του δέρματος σε μεγαλύτερο βαθμό από τα συνθετικά υλικά και παρόλα αυτά να παραμένει στεγνό και δροσερό. Τα βαμβακερά ρούχα αναπνέουν όταν έχει ζέστη και περιορίζουν την κακοσμία.

Τα λινά ρούχα είναι πολύ δροσερά επειδή το λινάρι έχει τη δυνατότητα να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία. Οι ίνες του μπορούν να κρατήσουν την υγρασία χωρίς να δημιουργούν το αισθητικό αποτέλεσμα του βρεγμένου, οπότε σε βγάζουν ασπροπρόσωπη ακόμα και όταν έχεις ιδρώσει για τα καλά. Παράλληλα προστατεύουν και από την κακοσμία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !