Ποια υφάσματα να προτιμήσω στα καλοκαιρινά μου ρούχα;

Tips

Το μόνο που ζητάει κανείς κατά τη διάρκεια των θερμών ημερών του καλοκαιριού είναι λίγη δροσιά: την ανακούφιση σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, τις βουτιές στη θάλασσα, μια βραδινή βόλτα στην ακρογιαλιά…Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι ενδιάμεσες δραστηριότητες όπως οι εξωτερικές δουλειές, τα ψώνια κ.α. που όσο και αν μας ταλαιπωρούν μέσα στη ζέστη, πρέπει να τις κάνουμε.

Για αυτό κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ντύσιμό μας και εκτός από ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα να προτιμάμε τα φυσικά υφάσματα.

Το βαμβάκι είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το δέρμα. Η υποαλλεργική του ιδιότητα το καθιστά ιδανικό για την προστασία από τους ερεθισμούς. Έχει την ιδιότητα να απορροφάει την υγρασία του δέρματος σε μεγαλύτερο βαθμό από τα συνθετικά υλικά και παρόλα αυτά να παραμένει στεγνό και δροσερό. Τα βαμβακερά ρούχα αναπνέουν όταν έχει ζέστη και περιορίζουν την κακοσμία.

Τα λινά ρούχα είναι πολύ δροσερά επειδή το λινάρι έχει τη δυνατότητα να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία. Οι ίνες του μπορούν να κρατήσουν την υγρασία χωρίς να δημιουργούν το αισθητικό αποτέλεσμα του βρεγμένου, οπότε σε βγάζουν ασπροπρόσωπη ακόμα και όταν έχεις ιδρώσει για τα καλά. Παράλληλα προστατεύουν και από την κακοσμία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !