Πώς να απλώσω σωστά την κρέμα προσώπου;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Δεν φτάνει μόνο να έχεις επιλέξει την κατάλληλη για το δέρμα σου κρέμα προσώπου. Εξίσου σημαντικό είναι να την εφαρμόζεις σωστά στο δέρμα σου. Ας δούμε πώς, βήμα βήμα:

  1. Πριν την εφαρμογή της κρέμας καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα αφροτζέλ καθαρισμού ή/και με scrub. Διαφορετικά, τα νεκρά κύτταρα, το makeup και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα αναμιχθούν με την κρέμα σου εξαλείφοντας την ευεργετική της δράση.
  2. Εφάρμοσε την κατάλληλη ποσότητα κρέμας. Ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα του προϊόντος απαιτείται και διαφορετική ποσότητα. Θα καταλάβεις ποια είναι η σωστή ποσότητα από τον ρυθμό που την απορροφάει το δέρμα.
  3. Με τον δείκτη του χεριού τοποθέτησε την απαιτούμενη ποσότητα κρέμας στη μύτη, στο πιγούνι, στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, στα μάγουλα και στον λαιμό.
  4. Άπλωσε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τη μύτη. Συνέχισε με το μέτωπο απλώνοντας την κρέμα από το κέντρο προς τα πλάγια . Συνέχισε με τα μάγουλα, ξεκινώντας από τα πλάγια της μύτης. Έπειτα, εφάρμοσε την κρέμα στο περίγραμμα του προσώπου με κινήσεις από το πιγούνι προς τα αυτιά. Τέλος, άπλωσε την κρέμα στον λαιμό με κινήσεις από τη βάση προς το πηγούνι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !